İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince, daha önce hakkında yakalama kararı çıkarılan Olcan, nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı.

Burada yakalama kararı yüzüne okunan Korgeneral Olcan tutuklandı.

OLCAN'IN AVUKATI: MÜVEKKİLİM 3 AY YATAK İSTİRAHATİYLE TABURCU OLDU

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunarak tutuklanan Korgeneral Yurdaer Olcan'ın avukatı Armağan Güner, ''müvekkili Olcan'ın 3 ay yatak istirahatli olarak taburcu edildiğini'' söyledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince, daha önce hakkında yakalama kararı çıkarılan ve bugün çıkarıldığı İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yakalama emrinin yüzüne okunmasının ardından tutuklanan Yurdaer Olcan'ın avukatı Güner, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Müvekkili Olcan'ın, bir süre önce tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) boyun fıtığı ameliyatı olduğunu kaydeden Güner, boynunda boyunluk bulunan Olcan'ın sağ elini kullanamadığını ve tek başına ihtiyaçlarını gideremediğini belirtti.

Olcan'ın, 3 ay yatarak fizik tedavi görmek üzere taburcu edildiğini söyleyen Güner, Olcan'ın eşinin fizyoterapist olduğunu ve evinde fizik tedavi görebileceğini ifade etti.

Basın mensuplarının, ''Müvekkilinizle ilgili tahliye talebinde bulundunuz mu?'' sorusuna da, ''Tahliye talebinde bulunuyoruz zaten zaman zaman. Ama şu anda yapacak bir şey yok. Şu an, tutuklama talebi vicahiye çevrildi. Tahliye talebinde bulunma olanağı yok yani'' şeklinde yanıt verdi.

Avukat Güner, ''Müvekkiliniz bu durumda cezaevinde kalabilir mi?'' sorusuna karşılık da, ''Belki cezaevi değerlendirecek onu. Ameliyattan sonra yaklaşık bir hafta hastanede kaldı. Ve 3 ay hava değişimi, 3 ay yatak istirahatiyle taburcu oldu. Durumu bu'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, adliyeden çıkarken Merkez Komutanlığı'na bağlı otomobile bindirilen Olcan'ın, boynundaki boyunluk nedeniyle yürümekte zorluk çektiği görüldü.

aa