İstanbul- MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun, dün İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ''terör örgütü üyesi olmak'' ve ''devletin güvenliğine ilişkin gizli bilgileri temin etmek, açıklamak'' suçlarından tutuklandığı öğrenildi.

Bu arada, Kozinoğlu'nun savcılık sorgusunda, soruşturma kapsamında Odatv'de yapılan aramada bulunduğu öne sürülen MİT'e ait gizli belgelerden haberi olmadığını belirterek, aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan gazeteci Soner Yalçın'ı tanımadığı gibi, hiçbir gazeteciyi de tanımadığını söylediği ifade edildi.

Daha önce yurt dışına çıkarmakla suçlandığı Alaattin Çakıcı'yı da tanımadığını kaydeden Kozinoğlu'nun, aramalarda ele geçirilen belgeleri kendisinin sızdırdığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ve devlet görevlisi olduğu için belge sızdırma gibi bir şey yapmasının söz konusu olmadığını da savunduğu belirtildi.

Kozinoğlu'nun hakkındaki tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında 14 Şubat'ta Odatv ile aralarında gazeteci Soner Yalçın'ın da olduğu bazı şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen hard disklerin içinde ''Koz.doc'' isimli word dosyası bulunduğu, bu dosyada ''Rusya ve Özbekistan'daki cemaat operasyonları hakkında Kozinoğlu'ndan gelen belgeleri mutlaka gündeme taşıyalım. Kozinoğlu'ndan gelen diğer belgeleri de değerlendirelim'' şeklinde notların yazılı olduğu iddia edilmişti.



AA