Eğitim-İş ALES'ten sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) kılavuzunu da yargıya taşıdı. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "YÖK dayatması olan 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi Sınavı Kılavuzu'nun kılık-kıyafet konusundaki hukuka aykırı hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla dava açtık" dedi.
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada 2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Testi Sınavı Kılavuzu'nun kılık kıyafet konusundaki hukuka aykırı hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla dava açıldığını duyurdu.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının yok sayıldığını belirten Adıbelli, "KPSS, kamuda personel olmak için başvuran devlet memuru adaylarının girdiği bir sınavdır. Yani sınava giren herkes potansiyel devlet memurudur. 12 Eylül kalıntısı YÖK, dava konusu düzenleme ile toplumsal huzuru dinamitlemektedir" dedi.

-YÖK BAŞKANI ÖZCAN HAKINDA SUÇ DUYURUSU-

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde dün yaşanan Türban gerginliğini de hatırlatan Adıbelli, Türkiye'nin adım adım kaosa itildiğini öne sürdü. Adıbelli, toplumun tamamı için bir uzlaşmaya gidilmesi gerektiğini kaydederek, "Siyasi iktidar, açıkça arkasında durduğu olumsuz sürecin tetiklediği tehlikeli dışavurumları, 28 Şubat süreciyle özdeşleştirerek toplumun gözünü boyama arayışına tenezzül etmemeli, sorun kontrolden çıkmadan, toplumun tüm kesimlerini içine alacak bir uzlaşma zeminini yaratmak suretiyle huzursuzluğu ortadan kaldırmalıdır" şeklinde konuştu.
Ayrıca Eğitim-İş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve üyeleri hakkında suç duyurusu sürecini de başlatacaklarını duyurdu.(ANKA)
(ÖZL/ÖMR)