Ankara'da yaşayan Filiz Şanlı ve Volkan Şanlı, 15 yaşındayken birbirlerine kaçtılar. Gençlerin aileleri yaşları küçük olduğu için mahkemeye şikayette bulundu. Ancak kısa bir süre sonra geçler aileleriyle barışıp evlendi ve bu süre zarfında 2 çocuk sahibi oldu. Filiz Şanlı'nın annesinin, kızının yaşı küçük olduğu gerekçesiyle bulunduğu şikayet ise 'Kamu Davası'na dönüştü. Volkan Şanlı 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Filiz Şanlı ise eşinin ceza evine girmesiyle iki küçük çocuğuyla mağdur durumda kaldı.

"6 SENE SONRA GELEN CEVAPTA 4 BUÇUK YIL YATACAK DEDİLER"

Eşinin 1 aydır Sincan Cezaevi'nde olduğunu söyleyen Filiz Şanlı "Mahkemeye çıktık ve annem davasını geri aldı. Daha sonra hakim 4 sene 5 ay 10 gün ceza verdi onu Yargıtay'a yolladı. Yargıtay 6 sene sonra cevabını yolladı. Suç unsuru olduğu için ceza onandı . Benim rızamla kaçtık evlendik. Annem şikayetini hemen geri aldı. 6 sene sonra gelen cevapta 4.5 yıl yatacak dediler onanmış. Eşimle mağduruz. 1 aydır cezaevinde 4 buçuk yıl yatacak" diye sitem etti.

Maddi anlamda da sıkıntıda olduklarını ifade eden Filiz Şanlı, "Çocuklarım var mağdurum ben. Maddi destek olarak hiçbir şeyim yok. Borcumuz var. Eşimle evlenirken kredi çekip eşya aldık onun borcu var. Eşimin daha önce sicilinde hiçbir şeyi yok. 1 aydır bankalarla münasebetimiz var krediyi ödememiz için" şeklinde konuştu.

Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu ve sürekli babalarını sorduklarını belirten Şanlı, çocuklarının artık eskisi gibi konuşmadıklarını da sözlerine ekledi.

"TORUNLARIM BABALARINI SORDUĞUNU ZAMAN ÇALIŞMAYA GİTTİ DİYORUZ"

Volkan Şanlı'ının annesi Lale Tecik, "Bir gün evde oturuyorduk çocuğumu aldılar gittiler. Torunlarım babalarını sorduğunu zaman çalışmaya gitti diyoruz. Size para gönderiyor ben size bir şeyler alıyorum diyorum. Babası telefon açtığında büyük çocuk konuşmuyor bizi niye bıraktı gitti diye. Geçen hafta açık görüş vardı. Babasının boynuna sarıldılar. 1 aydır yavruma hasret kaldık. Maddi anlamda da sıkıştık. Ne yapacağımızı şaşırıp kaldık" diye konuştu.

"İLK ÖNCE YAPABİLİRLERSE YAVRUMU KURTARSINLAR"

Tecik, Başbakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na ise şöyle seslendi:

"Çocuklarımın eski günlerine dönmesini istiyorum. Bayram herkese bayram oldu bana zehir. Yardımcı olabilirse devlet büyükleri yardımcı olsunlar çıkaramıyorlar ise gelinime yardımda bulunsunlar. İlk önce yapabilirlerse yavrumu kurtarsınlar. Kurtaramıyorlar ise gelinimin maddi sıkıntılarına yardımcı olsunlar. Oğlum cezaevinde bari gelinimin rahat etsin, yardımcı olsunlar"

Filiz Şanlı, "Biz bir hata yaptık. Herkesin bir evladı var. Onların evlatların başına gelse ne düşünürler. Bu hatanın bedelini ben kendimden geçtim, çocuklarım ödüyor. Çocuklarım bunu kaldıramıyor, ağır geliyor. Eskisi gibi değiller, konuşmuyorlar bile. Onlar kendi vicdanlarıyla sorgulama yapsınlar, ne yaparlar ne derler belirtsinler. Aile Bakanı ve Başbakana sesleniyorum. Herkesin çoluğu çocuğu var bizi görsünler benim eşimin hiçbir kötülüğü yoktu" ifadesini kullandı.