Gürselpaşa Mahallesi’nde 15 Ağustos 2009’da kuzeniyle resmi nikâhsız evlenen Ö.Y., 3 ay sonra rahatsızlanınca mahalledeki sağlık ocağına gitti.

Yapılan kontrollerde Ö.Y.’nin hamile olduğu belirlenince, yaşının küçük olması nedeniyle sağlık görevlileri polise haber verdi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, Ö.Y.’nin babası Ali Y. ile nikâhsız eşi Cevher Y.’yi gözaltına aldı. Sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cevher Y. hakkında, “cinsel istismar”, Ali Y. hakkında ise “cinsel istismar suçuna yardım” suçundan 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yaş tespiti istediler
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan sanıklardan 7 çocuk babası Ali Y., kızının gerçek yaşının 17 olduğunu öne sürerek, “Birbirlerini sevdiler, akrabam da olduğu için verdim. Düğün yaptık. Evlendirdik. Kızımın gerçek yaşı da 17’dir. Gerçek yaşının tespitini istiyorum” dedi. Cevher Y. ise eşiyle anne ve babasının da rızasıyla törelere göre düğün yapıp evlendiklerini söyledi. Mahkeme heyeti, şu anda 6 aylık hamile olan Ö.Y.’nin doğumdan sonra kemik yaşının belirlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.    


Milliyet