ANKARA– Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kamuoyunda ‘Kürtçe şarkı cinayeti’ olarak bilenen davaya ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Daire, Özel Harekatçı Polis Memuru Serkan Akbulut’a verilen cezanın onanmasına karar verdi. Daire, polis memuru Akbulut’u “sıkın bunlara” diyerek azmettirdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Sinem Uludağ’a verilen beraat kararının ise doğru olduğuna karar verdi.

Emrah Gezer ve arkadaşları 2009 yılında Ankara’da bir barda arkadaşlarıyla Kürtçe “Agir ketye dilemın” şarkısını söylemeye başladı. Aynı barda bulunan Özel Harekatçı polis Memuru Serkan Akbulut, Levent Akbulut ve Sinem Uludağ’dan oluşan grup bu duruma tepki gösterdi. İki grup arasında başlayan tartışma kısa bir süre sonra kavgaya dönüştü.

SIKIN BUNLARA

Sinem Uludağ “Siz PKK’lı mısınız, burada da bizi buldunuz, pis Kürtler” diyerek karşı gruba hakaret etti. Daha sonra Uludağ yanındakilere “Ne biçim erkesiniz sıkın bunlara” diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine polis memuru Serkan Akbulut, tabancasıyla rastgele ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu Emrah Gezer hayatını kaybetti. Serkan Akbulut hakkında “adam öldürme” suçundan Sinem Uludağ hakkında da “adam öldürmeye azmettirme” suçunda dava açıldı.

SARHOŞ KAFAYLA SÖYLEDİ

Davaya bakan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi , Polis Memuru Serkan Akbulut, 19 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vermişti. Mahkeme, Sinem Uludağ’ı da, “azmettirme suçundan” beraatına karar verdi. Mahkeme, gerekçeli kararında, Sinem Uludağ’ın “sıkın bunlara” şeklindeki sözlerinin alkollü iken söylediği ve bu nedenle bilinçli söylemediğini belirterek “sanık polis memuru Serkan’ın Sinem’in sözlerinin etkisi altında kalarak öldürme ve bilinçli taksir ile yaralama eylemine karar verdiği de kabul edilmemiştir” demişti.

CEZAYI ONADI

Yargıtay Başsavcılığı, davaya ilişkin hazırladığı tebliğnamede, yerel mahkemenin kararının onanmasını istemişti. Karanın temyiz incelemesi Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından yapıldı. Daire, yerel mahkemenin verdiği kararın onanmasına hükmetti. Böylece sanık polis memuru Serkan Akbulut’a verilen 19 yıl 5 ay hapis cezası onadı. Ayrıca Yargıtay, azmettirme suçundan hakkında dava açılan ve yerel mahkeme tarafından sarhoş olduğu gerekçesiyle “sıkın bunlara” diyerek olayı sanık polisi tahrik eden Sinem Uuldağ’a verilen beraat kararını hukuka uygun bulundu.

ULUDAĞ’IN BERAAT GEREKÇESİ

Yerel mahkeme gerekçeli kararında sanık Sinem Uludağ’ın azmettirme suçundan beraat etmesinin gerekçesini ise şöyle açıklamıştı: “Sanık Sinem Uludağ hakkında kavga ve tartışma esnasında söylediği sözler nedeniyle öldürme azmettirtmekten sorumlu tutularak tecziyesi iddianamede talep olunmuş ise de, alkollü olan kişinin söylediği sözlerin bilinçli olarak söylediğinden söz edilemeyeceği gibi sanık polis memuru Serkan’ın Sinem’in sözlerinin etkisi altında kalarak öldürme ve bilinçli taksir ile yaralama eylemine karar verdiği de kabul edilmemiştir.”
Sinem Uludağ 1995 yılında işlenen Kumkapı cinayeti de iştirak suçundan yargılanmıştı.


Haber: MESUT HASAN BENLİ / Radikal