17 aralık tarihli Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Aslan’ın evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan 4.5 milyon dolar için soruşturma savcısı Ekrem Aydıner Aslan'ın talebi avukatının üzerine tanık dinlemeyi sürdürüyor.

İlk olarak Halkbankası dış işlemler sorumlusu Hakan Aydoğan tanıklık yapmıştı. Savcı Aydıner salı günü de Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık doğumlu Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu, Osmancık’taki imam hatip lisesinin müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan bazı isimleri dinledi.

Tanıkların, Aslan’ın mezun olduğu okulun yeni projesinden haberdar olduğunu ve hayırseverlerden para topladığını bildiklerini söylediler. Aslan'ın okul inşaatı için para konusunda sıkıntı olmayacağını söylediği de kayıtlara geçti.

Ayakkabı kutusunda bulunan paranın da projeyi kimin yapacağı tam olarak belli olmadığı için emaneten Aslan'da durduğu ve bağışta bulunanlar arasında Rıza Sarraf’ın da bulunduğu tanık ifadelerine yer aldı.

Süleyman Aslan, gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı mahkemede, evde bulunan paranın için Makedonya'daki Balkan Üniversitesi ve memleketi Osmancık'a okul yaptırmak için toplanan bağış paraları olduğunu söylemişti. 


aljazeera.com.tr