Hırsızlık suçundan 20 sayfalık sabıkası olan Ersin Bilir, bir davası zaman aşımına uğrayınca harekete geçti ve çaldığı öne sürülen kilolarca altın ve paranın kendisine ait olduğunu savundu. Bilir, dava sürecinde adli emanete konulan "servet"in iadesini talep etti. Mahkeme de, kimsenin sahiplenmediği altın, para ve ev eşyalarının Ersin Bilir'e iadesine karar verdi. Şimdi 26 yaşında olan Ersin Bilir, henüz 12'sindeyken ev, işyeri ve kuyumcu soymaya başladı. Sabıka dosyasına göre Kayseri, İstanbul, Antalya, Dalaman, İzmir, Kuşadası, Nevşehir, Muğla ve Adana gibi birçok ilde hırsızlık yaptı. Sadece doğum yeri olan Kayseri'de 200'e yakın ev ve işyerine girdi. Kayseri Asliye Ceza Mahkemeleri'nden 'hırsızlık' suçlamasıyla çok kez hapis cezası aldı.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKTÜ
Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul'a gelen Ersin Bilir, 1999'da hırsızlık yaptığı sırada yakalandı. Evinde bulunan kilolarca ziynet eşyasına hırsızlık malı olduğu gerekçesiyle el konuldu. Bilir, 18 yaşından küçük olduğu için İstanbul 1. Çocuk Ağır Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme, altınların sahiplerini bulmak için İstanbul başta olmak üzere tüm illerin emniyet müdürlüklerine yazı gönderdi. Ancak eşyaların sahipleri çıkmadı. Hırsızlık suçlarında zaman aşımı süresi 5 yıl olduğu için dosya rafa kaldırıldı.

METRİS'TEN MEKTUP
Başka bir hırsızlık suçlamasıyla Metris Cezaevi'nde tutuklu olan Ersin Bilir de, mahkemeye bir yazı yazdı. Bilir, "Adli emanette bulunan tüm ziynet eşyalarının sahibi benim. Eşyalarımın iadesini istiyorum" dedi. Bunun üzerine mahkeme, dosyayı tekrar ele aldı ve malların Bilir'e iadesine karar verdi. Gerekçeyi de, "11 yıldır adli emanette olan malları sahiplenen çıkmadı. Bu nedenle eşyaların Ersin Bilir'e ait olduğuna kanaat getirildi" diye özetledi.  (SABAH)