CİHAN  
Duruşmada söz alan Pilot Murat Yeşilbaçar'ın avukatı Taner Aktop, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Olayda herhangi bir ihmal olmadığını savunan Avukat Aktop, "Caner Güler'in uçuş öncesi yapılan bağlantısını bir şekilde açmış ve buna bağlı olarak düşme ihtimali olması muhtemeldir. Bu ihtimalin göz önüne alınması gerekir. Sanık hakkındaki tutukluluk artık infaza dönüşme noktasındadır." dedi.
 
"YOLCU KEMERİNİ KENDİSİ AÇMIŞ OLABİLİR" 
Pilot Murat Yeşilbaçar da uçuş öncesi ve sırasında üstüne düşen her türlü görevi yaptığını ve suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.
 
Duruşmada söz alan Caner Güler'in avukatı Gürdeniz Meriç, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü'nde dava dosyasını inceleyen bilirkişi heyetinde üniversite görevlilerinin de olması gerektiğini belirtti.
 
Seçilecek bilirkişilerin arasında Üniversite görevlilerinin bulunmadığını kaydeden Meriç, "Takdiri mahkemeye bırakarak, dosyayı inceleyenler arasında Üniversite görevlilerinin de olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
İfadeleri dinleyen mahkeme başkanı duruşmayı, Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyanın ve bilirkişi heyetinin inceleme sonuçlarının gelmesinin beklemesi talebiyle 9 Şubat'a erteledi.
 
Makine mühendisi Caner Güler, pilot Murat Yeşilbayır ile Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde 1 Eylül 2011 tarihinde bin 700 metre rakımlı Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atlamış, havalandıktan kısa süre sonra Güler, paraşütten düşerek hayatını kaybetmişti.