Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi, Pirahmet Köyü kavşağında 2011 yılında meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybetmesi, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasında, kavşakta gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle Karayolları Gümüşhane 101'inci Şube Müdürlüğü ve Karayolları 10'uncu Bölge Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kaza, 11 Eylül 2011'de, Gümüşhane-Bayburt karayolu Pirahmet Köyü kavşağında meydana geldi. Erzincan'dan Trabzon'a giden 47 yaşındaki Mahmut Öztürk'ün kullandığı 61 FL 547 plakalı otomobil ile Adem Yıldırım yönetimindeki 29 AL 143 plakalı çimento yüklü kamyon çarpıştı. Otomobil sürücüsü Mahmut Öztürk ve 22 yaşındaki oğlu Samet Öztürk kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. Hasan Odabaşı ile Gürkan Zeren kazadan yaralı olarak kurtuldu.

KARAYOLLARI İÇİN SUÇ DUYURUSU

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 'Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan kamyon sürücüsü Adem Yıldırım hazır bulundu. Kazanın meydana geldiği kavşakta yapılan keşifte, herhangi bir trafik işareti ve ışıklandırma bulunmadığı, 15-20 metrelik kesik çizgi olduğu, yolun da hız yapmaya müsait olduğunun belirlendiği vurgulandı. Mahkeme heyeti, kavşağın trafik yönetmeliğine uygun düzenlenmediğini değerlendirerek, gerekli önlemleri almayan Karayolları Gümüşhane 101'inci Şube Müdürlüğü ve Karayolları 10'uncu Bölge Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. Mahkeme, kavşakla ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasını da karar vererek duruşmayı ertelendi.



Kaynak: AA