Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, fail meçhul cinayetlere ilişkin davanın “tensip zaptını” hazırladı. Mahkeme, tutuklu sanık Ayhan Çarkın’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, şüphelilerden “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında ise yakalama kararı çıkarttı. Kararda şöyle denildi:

“Sanığın yargı sınırlarımız içinde ve mesai saatleri içinde yakalanması halinde mahkememize sevk edilmesinin, yargı sınırlarımız dışında yakalanması halinde bulunduğu yerde SEGBİS sisteminin bulunması halinde mahkememizle irtibat geçilmesi ve savunmasının alınmasına, yargı sınırlarımız içinde iken mesai saatleri dışında hafta sonunda ve tatil süresi içinde yakalanması halinde ise Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilerek geçici olarak tutuklanmasının eve ilk mesai gününde gecikmeksizin mahkememizde hazır edilmesinin istenilmesine karar verildi.”

AĞARA’A RET

Mahkeme, Ağar’ın avukatı aracılığıyla yaptığı, “İddianamenin reddine ilişkin talebini” de reddetti. Mahkeme, savcılığın, kumarhaneler kralı olarak bilinen Ömer Lütfü Topal cinayetine ilişkin dava dosyasının yeniden açılması yönündeki müzekkerenin akıbetinin sorulmasını da kararlaştırdı. Mahkeme, Almanya’da yaşayan müştekilerden Hande Ümit’in ifadesinin Alman makamlarınca alınması için istinabe yazısı yazılmasına da hükmetti. Mahkeme, duruşma tarihi olarak da 16 Nisan 2014 tarihini belirledi.