İkinci ''Ergenekon'' davasında mahkeme heyeti, eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in Ankara Başkent Üniversitesindeki tedavisiyle ilgili tüm hastane evraklarının, raporların, varsa film, grafik ve benzeri tüm belgelerin istenmesine karar verdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar, mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.
Buna göre, tutuklu sanık emekli Jandarma Kıdemli Albay Hasan Atilla Uğur'un talebini kabul eden mahkeme heyeti, 2007-2008 yıllarında Uğur için hangi tarihlerde koruma personeli görevlendirildiğinin, İstanbul Merkez Komutanlığı Koruma Tabur Komutanlığı ile Ankara Garnizon ve 4. Kolordu Komutanlığı Koruma Tabur Komutanlığından sorulmasına ve personel isimlerinin belgeleriyle birlikte istenmesine hükmetti.
Hasan Ataman Yıldırım'ın talebini kabul eden mahkeme heyeti, Yıldırım'ın adının geçtiğini belirttiği ''Poyrazköy'' ve ''Amirallere Suikast'' iddianamelerinin ve eklerinin dijital ortamda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden istenmesini kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Adil Serdar Saçan'ın aynı konulara ilişkin talebini de kabul etti. Saçan'ın avukatlarının talebi doğrultusunda, 1-10 Mart 2001 tarihleri arasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Suçlar şubelerinde görevli büro amir ve yardımcılarının isimlerinin bildirilmesinin ilgili mercilerden istenmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, aynı zaman aralığında Hakan Ünsal Yalçın ve Harun Özkaya adlı polislerin hangi bürolarda görevli olduklarının da İstanbul Emniyet Müdürlüğünden sorulmasını hükme bağladı. Mahkeme heyeti, Tuncay Güney'in İstanbul Asayiş Şube Müdürülüğündeki sorgusuna katılan Harun Özkaya'nın dinlenmesi talebinin ise sanık savunmalarının alınmasından sonra değerlendirilmesini kararlaştırdı.
Heyet, eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in Ankara Başkent Üniversitesindeki tedavisiyle ilgili tüm hastane evraklarının, raporların, varsa film, grafik ve tüm belgelerin istenmesine hükmetti.
Tutuklu sanık Kemal Aydın'ın 3 Kasım 2009 tarihindeki duruşmada sarf ettiği sözlerle ilgili gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hüseyin Keskin'in Sarıkamış'ta yakalandığı tarihten bir hafta önce ve sonrasını da içine alan zaman diliminde asayişle ilgili toplu olay, gösteri ve sair faaliyetin olup olmadığı, varsa bununla ilgili belgelerin onaylı suretlerinin gönderilmesi için Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve İlçe Jandarma Komutanlığına yazı yazılmasına karar verdi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Osman Gürbüz hakkında, Susurluk kazası olarak bilinen olay, Gazi Mahallesi olayları ve Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığının, CMK'nın 250. maddesiyle yetkili Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarından sorulmasına karar verdi.
Sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Şubat Pazartesi, saat 09.00'a bıraktı.
Bu arada, savcının tahliyesini istediği Muzaffer Öztürk'ün, mahkemenin, tutukluluğunun devamı yönündeki kararını duymasının ardından fenalaştığı ve sağlık görevlilerince kendisine müdahale edildiği görüldü.

BUGÜN