Kamu İşveren Kurulu, kamu çalışanlarının disiplin cezalarının sicillerinden daha erken silinmesi talebine son noktayı koydu.

Toplu görüşme kapsamında Kamu İşveren Kurulu ile Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen temsilcilerinden oluşturulan ''Çalışma Hayatı ile Sendikal Haklara İlişkin Konfederasyonların Ortak Talepleri ile Kamu İşveren Kurulu Temsilcilerinin Tespitlerine Dair Komisyon"ungörev alanına giren konularla ilgili çalışma yaptı. Konfederasyonlar, bu kapsamda, kamu çalışanlarının sicil-disiplin hukukuna ve işlemlerine ilişkin taleplerini gündeme getirdi. ''Disiplin cezalarının sicilden silinmesi için öngörülen sürelerin kısaltılması, bu yöndeki taleplerin sendika temsilcisine de yer verilen komisyon aracılığıyla karara bağlanması yönünde düzenleme yapılmasını'' öneren konfederasyonlar, Kamu İşveren Kurulu'ndan bekledikleri yanıtı alamadı.

Kurul, disiplin cezalarının sicilden silinme sürelerinin kısaltılması talebinin ''caydırıcılığı azaltacağı'' gerekçesiyle uygun görülmediğini belirtti. Kamu İşveren Kurulu, cezaların sicilden silinmesinde atamaya yetkili amire verilen yetkinin ise yerinde olduğu değerlendirmesinde bulundu.

SENDİKANIN EYLEM KARARINA UYAN MEMUR
Konfederasyonlar, ayrıca ''konfederasyon ve sendikaların yetkili kurullarında alınan kararlar doğrultusunda sendikal eyleme katılan kamu çalışanları hakkında salt bu gerekçeye dayalı disiplin soruşturması açılmamasını'' istedi. Kamu İşveren Kurulu ise sendika yetkili kurullarına yürürlükteki mevzuata aykırı olarak bir takım kararlar alabilme konusunda ayrıcalık verilmesi anlamına geleceği gerekçesiyle bu talebi de olumsuz karşıladı.


AA