Türk Enerji-Sen tarafından Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı ek tazminat oranlarının belirlendiği cetvelin bazı bölümlerinin iptali için Danıştay'a dava açıldı.

Türk Enerji-Sen yaptığı yazılı açıklamada, açtıkları davada Maliye Bakanlığının ek tazminat oranlarını tespit etmekte KİT yönetim kuruluna yetki devretmesinin hukuka uygun olmadığını belirtti.

Danıştay'a açılan davada ayrıca Maliye Bakanlığının yayınladığı Ek Tazminat Cetvelindeki; Müşavir, Başuzman için 140 olarak, Savunma Uzmanı ve Sivil Savunma Uzmanı için 120 olarak belirlenen ek tazminat oranları ücretlerinin personelin hiyerarşik yapısını bozarak memurun amirden çok ücret almasına yol açtığı için hukuka açıkça aykırı olduğuna dikkat çekildi.
Dava dilekçesinde Maliye Bakanlığı'nın ek tazminat cetvelindeki belirlenen oranlara göre, İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcısı, Başkan Yardımcısı, Müdür ve Müdür yardımcısına bin 88.84 TL ek ödeme ödeneceği belirtildi. Buna karşılık İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcısı, Başkan Yardımcısı, Müdür ve Müdür yardımcısı görevlerini yaptıktan sonra Müşavir ve Başuzman kadrolarına atananlara ise 823.99 TL ek ödeme verileceği kaydedildi.
Dilekçede "Bu durumda Başuzmanlar, daha önce amiri pozisyonunda oldukları şube müdürü, Kısım Müdürü ve Müdür Yardımcılarından daha az maaş alacaklardır" denilerek bu durumun, kurum içindeki ücret dengesini bozduğundan, Müşavir ve Başuzman kadrolarında görev yapan memurların maddi açıdan mağduriyetine ve manevi açıdan çöküntü içine girmesine neden olacağı kaydedildi. Söz konusu maddelerle ilgili düzenlemelerin iptal edilmesi istendi.

-"SORUN TÜM PERSONELİMİZİN ADİL FAYDALANACAĞI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMELİ"-

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar "Söz konusu düzenlemelerde haksızlık vardır. Müşavir, Başuzman, Savunma Uzmanı ve Sivil Savunma Uzmanları bakımından telafisi güç ve imkansız zararlara neden olacaktır. Yargıya taşıdığımız bu unvan guruplarına ait bölüm iptal edilirse, Maliye Bakanlığı yeni bir düzenleme yaparak, sorunu tüm personelimizin adil faydalanacağı bir şekilde çözmek zorundadır. Ayrıca Biz Maliye Bakanlığının yetkisini kullandıktan sonra, KİT yönetim kurullarına ayrıca yetki devri yapamayacağına inanmaktayız. Bunun için Danıştay'a iptal davası açtık" dedi.(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)