Hantepe baskınında ihmal bulunduğu gerekçesiyle şehit aileleri adına suç duyurusunda bulunan Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, Meteoroloji'nin verdiği raporu dava dosyasına delil olarak ekleyeceklerini söyledi. Durumu öğrenen şehit yakınları ise, "Bayramı bize zehir ettiler." ifadeleriyle Genelkurmay'a tepki gösterdi. Aileler, skandalın bu raporla bir daha belgelendiğini dile getirdi. Genelkurmay, 'yoğun sis ve toz bulutu' gerekçesiyle Hantepe'de askerlere yardım götürülemediğini açıklamıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, Hantepe saldırısının gerçekleştiği 20 Temmuz günüyle ilgili hava raporu, Genelkurmay'ın 'yoğun sis ve toz bulutu sebebiyle müdahale edilemedi' yönündeki açıklamasını çürütttü. Şehit aileleri raporla birlikte ihmallerin bir daha belgelendiğine dikkat çekerken, şehit aileleri adına suç duyurusunda bulunan Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, meteorolojinin verdiği raporu dava dosyasına delil olarak ekleyeceklerini kaydetti. Özkan, "Sisin olmadığı yerde sis varmış gibi göstermek, gerekli yardımın ve desteğin bu nedenle gitmediğinin öne sürülmesi, ihmal iddialarının üzerinin kapatılmak istenmesinin açık delilidir." dedi.

Saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say, Meteoroloji'nin 'saldırı günü toz bulutu yoktu' açıklamasının 'skandalın resmi belgesi' niteliğinde olduğunu söyledi. "Yerinden kalkmayarak, çocuklarımızın ölümünü seyredenler, ihanetlerine üç beş toz, bulut parçasını bahane ediyor." diyen Say, Meteoroloji'nin bilgilerine rağmen Genelkurmay'ın yanlış bilgilendirmesine anlam veremediğini kaydetti. Bayram öncesi böyle bir gelişmeyle birlikte acılarının tekrar yenilendiğini belirten acılı baba, şu çağrıyı yaptı: "Bu artık ihmal değil ihanetin ta kendisidir. Bu ihanet sadece bize değil bütün Türkiye'ye yapıldı. Bunun hesabı artık sorulmalı."

Şehit Piyade Hakan Yutkun'un babası Zafer Yutkun da, gelinen noktada söyleyecek söz bulamadığını belirtti. Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in bu ihmallerin üzerine gitmesini beklediklerini söyleyen Yutkun, "Artık TSK içindeki çürük elmaları temizlemeli. Hainlik yapanlar bir an önce adalet önüne çıkartılmalı ve yanan yüreklerimize su serpilmeli." dedi. (Zaman)