(ANKA) - Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi Mey İçki'nin Anka Haber Ajansı aleyhine açtığı tazminat davasını reddetti.
Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin "ÖTV matrahını düşük göstererek vergi kaçırdığı" iddiasıyla Maliye Bakanlığı'na verilen bir ihbar dilekçesini haber yapması nedeniyle Anka Haber Ajansı'na açtığı tazminat davasını reddetti. Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne verdiği dava dilekçesinde, ANKA Ajansı yöneticilerinden basın yoluyla müvekkil şirketin kişilik haklarına ve ticari itibarına saldırı teşkil eden eylemleri gerçekleştirdiği iddiasıyla 50 bin TL'lik tazminat talep etmişti. Aynı dava kapsamında, Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş, Maliye Bakanlığı`na "ÖTV matrahını düşük göstererek vergi kaçırdığı" iddiasıyla verilen ihbar dilekçesini hazırlayan iki avukattan da 50 bin TL manevi tazminat istenmişti.
Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 21 Temmuz 2011'de görülen duruşmada, Mey İçki hakkında vergi ihbar dilekçesini veren avukatlardan Fatih Mehmet Yoğurtçu dinlendi. Burgaz Rakı'nın vekili olarak dilekçe verdiğini belirten Yoğurtçu, bu nedenle öncelikle sıfat yokluğundan davanın reddini talep etti. Maliye Bakanlığı'na verilen ihbar üzerine Mey içki hakkında vergi denetimlerinin başlatıldığını ve sonuçlandırıldığını ifade eden Yoğurtçu, bu nedenle davanın yerinde olmadığını, dilekçede imzası bulunan diğer ihbarcı yönünden de davanın reddinin gerektiğini ifade etti.
Duruşma'da ANKA Haber Ajansını temsil eden Avukat Nevra Didem Yaşar, ANKA Haber Ajansı'nın yaptığı haberin güncel ve gerçek olduğunu belirterek, davanın reddini istedi. Dosya incelemesinin ardından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi duruşmaya son vererek, kararını açıkladı. Mahkeme Kararı'nda, davalı Fatih Mehmet Yoğurtçu yönünde husumet nedeniyle, diğer davalılar yönünden esastan davanın reddine, tebliğden itibaren 15 gün içerisinde Yargıtay nezdinde temyizi kabil olmak üzere karar verdi.
Bu arada, Burgaz Rakı tarafından yapılan vergi ihbarı üzerine Maliye Bakanlığınca Mey Alkollü İçkiler San. ve Ticaret A.Ş. hakkında başlatılan denetimler sonucunda tarh edilen verginin tahsili için gerekli işlemlere başlandığı öğrenldi.