Gökay USANMAZ / AHT / İSTANBUL

2009 Yerel Seçimleri'nde Esenler'den belediye başkan adayı olan Esenler MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında "haysiyetsiz ve ahlaksız" dediği için 2 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 20 Temmuz'daki AK Parti grup toplantısında, 12 Eylül darbesinden sonra ilk idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu gözyaşları arasında okudu. MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan, bolgedeilkhaber.com internet sitesine 11 Ağustos'ta verdiği ropörtajda bu konuya değinerek, "Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun üzerinden siyaset yaparak meseleyi ajite etmesi tamamen Tayyip Erdoğan'ın haysiyetsizliğini ortaya koymaktadır. AKP'nin 12 Eylül mağdurları üzerinden siyaset yapması düpedüz ahlaksızlıktır" dedi. İnternet sitesi Ahmet Fidan'ın sözlerini, "Şerre karşı hayır diyeceğiz" başlığıyla ana sayfadan duyurdu. AK Parti'nin avukatları yazının yayınlanmasının ardından Fidan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Ahmet Fidan, "Başbakan'a hakaret kastıyla hareket etmedim.O günkü atmosfer içinde Mustafa Pehlivanoğlu'nun yazdığı mektubun tamamının değil de istismar edilecek şekilde belli bir kısmının ifade edilmesine karşılık olarak tepki verdim. Maksadımı aşan beyanlar kullanmış olabilirim" dedi.

SAVCI: ELEŞTİRİ SINIRI AŞILMIŞ
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Rahmi Tan, iddianameyi hazırlayarak, Fidan'a sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası verilmesini istedi. Savcı iddianamesinde, Ahmet Fidan'ın eleştiri sınırlarını aşarak Başbakan'ın kamu görevinden kaynaklanan mesleki onur, şeref ve saygınlığına aşağılayıcı ve küçültücü beyanlarla alenen saldırıda bulunduğunu belirtti. Bakırköy Sulh Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederek Ahmet Fidan'a dava açtı.