Karacanlar'ın Milliyet ve Vatan için kayyum talebi kabul edildi. Demirören Gurubu'nun hukuka aykırı yönetim kurulu oluşturma teşebbüsü ise mahkeme tarafından iptal edildi.

Karaca Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Milliyet ve Vatan gazetelerini bünyesinde barındıran DK Gazetecilik Yayıncılık A.Ş.'ne tedbiren kayyum atanması talebiyle Karacan Grubu tarafından İstanbul 47'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne açılan ve 21 Eylül tarihine ertelenen davada, ek dilekçe ile kayyum atanması yönünde Karacan Grubu'nun başvurusu mahkeme tarafından kabul edilmiştir" denildi.

Bugünden itibaren Milliyet ve Vatan gazetelerinin yönetiminin, tedbiren atanan Prof. Hüseyin Ülgen, Celal Şirin ve Fatih Batuhan Çapar tarafından yürütüleceği belirtilen açıklamada, "Öte yandan, Demirören Grubu'nun 23 Ağustos 2011 tarihinde, hukuka aykırı biçimde yönetim kurulu oluşturma teşebbüsünün iptali için Karacan Grubu tarafından 17'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada, yönetim kurulunun iptaline karar verilmiştir. Bu yapılan hukuksuz işlem ile Karacan Grubu ceza davası açmaya hazırlanıyor" ifadeleri kullanıldı.(ANKA)
(EBR/ÖMR)