Danıştay'ın, minarelere baz istasyonu kurulmasını yasaklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, 600'den fazla cami ve mescitteki baz istasyonunu 2016 yılına kadar kaldırma kararı aldı.

Danıştay'ın verdiği karar doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı Diyarbakır İl Müftülüğü'ne yazı göndererek, baz istasyonların kaldırılması yönünde çalışmalarının bir an önce yapılmasını istedi. Diyarbakır İl Müftülüğü bu karar doğrultusunda harekete geçerek ilçe müftülüklerine karara uyulması yönünde yazı gönderdi. Diyarbakır'da cami ve minarelere kurulan baz istasyonlarının çoğunun kaldırıldığı öğrenilirken, GSM operatörleri ile yapılan anlaşmalarının bitmesi halinde bütün baz istasyonları kaldırılacak.

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Mehmet Sırrı Şık, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili kurumlarla yapmış olduğu protokol çerçevesinde cami minarelerine baz istasyonlarının kurulduğunu ifade ederek, ancak Danıştay'ın vermiş olduğu bir kararla bu uygulamaya artık son verildiğini ifade etti.

Sırrı Şık, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu protokolü imzalarken baz istasyonlarının insan sağlığına vermiş olduğu zararı belki tam olarak bilmediğini söyledi. Şık, "Aynı zamanda camilere bir katkı olsun diye buna belki evet denilmişti. Elbetteki uzmanların yapmış olduğu araştırmalar sonucunda insan sağlığı üzerinde bir etkisi hissedilmişse elbetteki dini olarak insana zarar veriyorsa biz buna evet diyemeyiz" diye konuştu.



Kaynak: YENİ AKİT