İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Başsavcılığa ifade veren bir gizli tanık, D. A. isimli Ankara Barosu'na kayıtlı avukattan bahsetti. FETÖ/PDY'nin silahlı kuvvetler yapılanması içerisinde abilik pozisyonunda olduğunu iddia ettiği avukat D. A.'un Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Jandarma personelinin sivil imamlarından biri olan 'Halil Kod' H. E. ile MİT TIR'ları soruşturmasından tutuklu Jandarma personeli arasında irtibat kuran kişi olduğunu belirtti.

Gizli tanık, A.'nın MİT TIR'ları kumpasının önemli ismi H. E. ile yoğun olarak görüştüğünü, ikilinin E.'nin evinde bir araya geldiklerini ileri sürdü. Gizli tanık, tutuklu askerlerin H.E.'ye bir konu ulaştırmak istediklerinde D. A. ile görüştüklerini belirtti. Ayrıca, MİT TIR'ları kumpası sanıklarının avukatlığını yapan isimlerin de Ankara'ya ara sıra gelerek A. aracılığıyla H. E. ile görüştüklerini iddia etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subay iken ayrıldığı ve avukatlığa başladığı belirlenen A., soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatıyla gözaltına alındı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullancısı çıkan şüpheli ifadesinde tıpkı diğer FETÖ şüphelileri gibi hakkındaki bütün iddiaları reddetti. H.E.'yi bile tanımadığını öne sürdü.

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlaması kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen A., aynı suç kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Sabah