Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 3 Martta Bağcılar İlköğretim Okulunda anaokulu öğretmeni olarak görev yapan Derya Çakır'ın (25), aynı okulda müdür yardımcılığı yapan Ekrem Şavran (33) tarafından öğrencilerin önünde öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.
    
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Bağcılar'daki İstanbul Ticaret Odası İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ekrem Şavran'ın (33), aynı okulda anaokulu öğretmeni olarak görev yapan Derya Çakır'a (25) ilgi duyduğu ve evlenme teklif ettiği belirtildi.
    
Çakır'ın, evlenme teklifini kabul etmediği anlatılan iddianamede, Şavran'ın bu duruma çok sinirlendiği, İzmir'de tanımadığı bir kişiden ruhsatsız tabanca ile bir ekmek bıçağı aldığı ve Çakır'ı olumsuz cevap vermesi durumunda öldürmeyi tasarladığı kaydedildi.
    
Şavran'ın, 3 Martta, Çakır'ın öğretmenlik yaptığı sınıfa giderek konuşmaya çalıştığı, ancak herhangi bir cevap alamayınca, tabancayla bir el ateş ettiği anlatılan iddianamede, ''Şüphelinin, sendeleyerek yere düşen maktuleye arkadan sarıldığı ve boğazını kestiği, bu arada birden fazla darbe vurduğu, olayı bir süre seyreden anasınıfı öğrencilerinden birinin dışarı çıkarak, okul idaresine haber verdiği'' kaydedildi.
    
İddianamede, şüphelinin üzerinden ''Vasiyetimdir'' ibareli bir not çıktığı ve notta ''Hak etmişti. Hakkımı aldım'' şeklinde ifadeler yer aldığı anlatılarak, Şavran'ın ''Tasarlayarak, canavarca his saikiyle ve eziyet çektirerek öldürmek'' suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.
    
İddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde, Şavran'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine başlanacak.

AA