Kadıköy Yeldeğirmeni'nde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "Kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına başlandı.

DAVAYA ÇOK SAYIDA DESTEKÇİ

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2 sanıklı 13 şikayetçisi olan davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ve tutuksuz sanık Nazım Coşanar hazır bulundu. Duruşmaya Nuh Köklü'nün annesi Çiğdem Köklü, ağabeyi Sedat Köklü, kardeşi Havva Ağkün, bazı müştekiler, çeşitli illerin barolarından yüze yakın avukat, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da geldi.

HAKİM: BIÇAKLADIĞIN ANI HATIRLAMIYOR MUSUN?

Duruşmada kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan tutuklu sanık Serkan Azizoğlu, evli, 2 çocuklu ve mesleğinin aktar olduğunu belirterek, "Suçlamaların hiçbirine katılmıyorum. Tek bir kartopu değildi, baya geldi camıma. Büyük ve pahalı bir cam. Atmayın dedim ve dükkana girdim. Böyle dedikten sonra daha fazla attılar. 'Kocaman adamlarsınız atmaya utanmıyorsunuz' dedim. 'Sana mı soracağız kartopu oynayacağımızı' dediler. Bana vurdular. Sonra dükkana girdim, içerden sopa aldım. Dışarı çıktığımda yine vurdular tekrar içeri girip bıçak alıp dışarı çıktım. Vurdular, küfrettiler. Konteyner düştü üzerimize, ah diye bir ses geldi. Gerisini hatırlamıyorum" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Selçuk Kaya, "Bıçakladığın anı hatırlamıyor musun" diye sordu. Sanık Azizoğlu, "O anı hatırlayamıyorum. Evimden işime, işimden evime giderim. Onları tanımam. Bir çocuğum var devamlı onu hastaneye götürürüm. Onun derdine düşmüşüm. Benim bu insanlarla ne alıp veremediğim var" diye konuştu.

"BEN VURMADIM, BIÇAĞIN ÜZERİNE DÜŞTÜ"

Mahkeme Başkanı Kaya, sanığın poliste verdiği ifadesi ile mahkemede verdiği ifadede çelişkiler olduğunu belirtti. Bunun üzerine Azizoğlu olaydan sonra kendisinde olmadığını belirterek, "Birinci kez uyardım. İkincide arbede yaşandı, dükkana üçüncü kez girdiğimde sopayla çıktım, dördüncüde de bıçakla çıktım. Ben vurmadım, bıçağın üzerine düştü. Bıçakla vurma anını hatırlamıyorum. Ben yerdeydim, beni darp ediyorlardı" şeklinde konuştu. Azizoğlu'nun avukatı ise , "Delilller tam toplanmamış. Olay yeri görüntüleri TÜBİTAK'a gönderilsin. Bıçaklama mı oldu, kaza mı oldu bunlar net bir şekilde ortaya çıkacaktır" dedi. Duruşma bir diğer sanığın ifadesinin alınması ile devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 17 Şubat 2015 tarihinde meydana gelen olayda Nuh Köklü ve yakın dostlarının saat 21.00'de Kadıköy Boğa Heykeli'nin bulunduğu yerde toplanıp bir arkadaşlarının evine çay içmeye giderken birbirlerine kar topu atarak şakalaşmaya başladığı anlatıldı. Kar toplarından birinin Karakolhane Caddesi üzerindeki baharat dükkanının camına isabet etmesi üzerine dükkan sahibi Serkan Azizoğlu'nun "Uzaklaşın lan buradan, o cam kaç para biliyor musunuz, gidin nerede oynarsanız oynayın" diyerek küfrettiği belirtilen iddianamede, yaşanan tartışma sonucu  Serkan Azizoğlu'nun, Nuh Köklü'nün göğsüne bıçağı sapladığı belirtildi.

İddianamede, gazeteci Nuh Köklü'yü 'kartopu kavgası' yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle Serkan Azizoğlu hakkında, "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası, Köklü'nün arkadaşı olan 13 kişiye karşı "Kasten yaralamaya teşebbüs", "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarını işlediği gerekçesiyle de toplamda 3 yıl 9 aydan 11,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Olay sırasında Serkan Azizoğlu'na yardım eden bir esnaf hakkında ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.