GEZİ Parkı eylemlerine destek amaçlı İstanbul Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu hayatına kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın (20) ölümüyle ilgili davanın 4’üncü duruşması dün görüldü. Anadolu Adalet Sarayı 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, haklarında ‘taksirle adam öldürme ve yaralama’ suçlamasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Görkem Demirbaş ve taksi sürücüsü Cengiz Aktaş geldi. 

‘DURMADILAR’
Olay gününü anlatan tanık Ali Ekber Ağan, eylemcilerin otobanda olduğunu söyleyerek, “Ben de o grubun içindeydim. İstanbul istikameti kapalıydı. Ankara İstikametini de kapatmak için yola indik. Taksi ve siyah cip durmadı, diğer araçlar durmuştu. Taksi çarptığında Mehmet Ayvalıtaş düştü, tekrar kalkacağı sırada cip çarptı” dedi.

‘CİP BANA VURDU’
Müşteki avukatlarının sorularını yanıtlayan sanık Aktaş, 25 yıldır şoförlük yaptığını belirterek, “Araç bana ait değil, ben işçi şoförüm” dedi. Kaza sırasında hızının 80, 90 kilometre olduğunu ifade eden Aktaş, “Kaza çok aniydi. Önümdeki araca vurmamak için frene bastım. Cip de bana vurdu. Kalabalık yoktu. İnsan olarak birini görmedim. Çarpma sesinden sonra insan sesleri duydum. Ben de olayda darbe alıp, bayıldım” dedi.

Kamera kayıtları incelenecek 
TÜM tanıkların gelecek duruşmaya zorla getirilmesine hükmeden mahkeme, tüm kamera kayıtlarının araştırılması ve temini için Ataşehir Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına karar verdi. Sanıkların tutuklanması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 24 Aralık 2014, saat 09.30’a erteledi.