İstanbul'da bir grup avukat, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve avukatları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine suç duyurusunda bulundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen avukatlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine dilekçe verdi.

Abdullah Öcalan ve avukatları Ömer Güneş, Servet Demir, Cengiz Çiçek ve Mehdi Tüzün'ün ''şüpheli'', bir grup avukatla birlikte Ömer Yeşilyurt'un da ''suç duyurusunda bulunanlar'' olarak yer aldığı dilekçede, Öcalan'ın, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü terör eylemini gerçekleştiren PKK terör örgütüne fiili olarak liderlik yaptığı belirtildi. Öcalan'ın, örgütün yaptığı tüm öldürme, yaralama, bombalama, karakol baskını, molotofkokteylli saldırı eylemlerinden sorumlu olduğu kaydedildi.

Öcalan'ın avukatlığını yapan Güneş, Demir, Çiçek ve Tüzün'ün de Öcalan'la yüz yüze görüşerek talimat aldıkları ve bu talimatların basın açıklamaları yoluyla örgüte ulaştırılmasını sağladıkları ileri sürülen dilekçede, avukatların Öcalan'ın terör örgütünü fiili olarak idare etmesini sağladıkları belirtildi.

Kesinleşmiş cezayla cezaevinde hükümlü bulunan Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi konusunda soruşturma yapılarak ilgililer hakkında işlem başlatılması talep edilen dilekçede, Öcalan ve avukatları hakkında kamu davası açılması da istendi.

AA