Bursa'da, eşinden boşandıktan sonra kızı ve felçli annesiyle birlikte yaşayan 39 yaşındaki G.Ç'nin evine alkollü olarak gelen sevgilisi 53 yaşındaki A.Y., sızdıkan sonra bir ara uyandığında odaları karıştırıp yanlışlıkla G'nin 76 yaşındaki konuşamayan annesi A.Ç. ile cinsel ilişkiye girdi. Y., kadının parmağını ısırması sonucu yaptığı yanlışlığı anladı.

YAŞLI KADIN ÖLDÜ

Hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tecavüz suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istenen Y.yi tahliye eden mahkeme heyeti, ölen yaşlı kadının ruh sağlığının ne denli bozulup bozulmadığının belirlenmesi için evrakları Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Olay, 18 Ağustos 2008 tarihinde Kestel İlçesi'nde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası A.Y'nin, birlikte alkol aldığı 35 yaşındaki M.T aracılığıyla tanıştığı ‘fuhuş’tan suç kaydı bulunan sevgilisi G.Ç'nin evine gitti. G'nin isteği üzerine tavuk, kola ve şarap alan A.Y, burada arkadaşı M.T ile birlikte alkol almaya devam etti.

SIZDI KALDI

Kör kütük sarhoş olan Y., olduğu yerde sızdı kaldı. M.T ile G.Ç gece bahçede konuştukları sırasında kendine gelip, ilişki kurmak için G.Ç'nin odasına girmek isteyen A.Y, odaları karıştırınca yanlışlıkla A.Y'nin odasına girdi. Işığı açmayıp yer yatağına giren A.Y, cinsel ilişkiye girdiği hareket edemeyen yaşlı kadının direnmesini ve iniltisini, sesini çıkarmadığını sandığı G.Ç'nin farklı tepkileri olarak yorumladı.

'ALLAHIM ÇARPILDIM' DEYİP ELİNİ ÖPTÜ

Olay, Y'nin elini yüzüne getirdiği A.Ç'nin parmağını ısırması sonucu ortaya çıktı. “Ne oluyor?” diyerek ışığı açmayıp cebindeki çakmağı yakan Y., karşısında yaşlı kadını görünce “Allah’ım çarpıldım” diyerek, A.Y'nin elini öpüp odadan çıktı.

Bahçede otururken duyduğu gürültü sonucu eve giren G., odasına gittiği annesinin halini görünce polise haber verdi. Kısa sürede belirtilen adrese gelen ekipler, A.Y ile birlikte G.Ç ve M.T'yi  de gözaltına aldı. Sorgulamalarından sonra adliyeye çıkartılan A.Y tutuklanırken, G. ve M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı’ suçundan dava açılan A.Y ile ‘cinsel saldırı suçuna iştirak’le suçlanan G.Ç ve M.T'nin yargılanmasına devam edildi.

RUH HASTALIĞI YARATTI MI?

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktığı A.Y'nin yanlışlıkla cinsel ilişkiye girdiği ve olaydan bir süre sonra yaşlılık nedeniyle yaşamını yitiren yatalak ve konuşamayan yaşlı kadının ruh ve beden sağlığının ne denli bozulduğunun evraklar üzerinden incelenmesi için dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Adli Tıp Kurumu, olaydan sonra A.Ç'yi muayene eden doktorun ve psikoloğun hazırladığı raporlar üzerinde inceleme yapıp kararını mahkemeye bildirecek.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)