Odatv davası sanıklarından Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın avukatı, aralarında Deniz Baykal, Doğu Perinçek, Sabih Kanadoğlu, Mehmet Haberal, Çetin Doğan ve Dursun Çiçek'in de olduğu 16 kişinin tanık olarak dinlemesi için başvurdu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Odatv davasının tutuksuz sanıkları Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, mahkemeye 7 sayfalık dilekçe verdi.

Odatv'de ele geçirilen 'Kılıçdaroğlu'na destek zorunlu' başlıklı belgede "Müyesser'in Baykal sevdası Odatv yayın politikası ile bağdaşmıyor. Hanefi ile ilgilenmeye devam etsin. Avukatlarla irtibatına dikkat etsin. Halk TV'yi devralırsak parasal sıkıntımız kalmaz. Kılıçdaroğlu da istekli, her türlü desteği alırız ama Baykal direniyor, Baykal engelini aşmalıyız. İkna için varan 2" şeklinde değerlendirmelerin bulunduğu hatırlatıldı. Bu nedenle Deniz Baykal'ın tanık olarak dinlenmesi gerektiği vurgulandı.

'Hanefi' adlı belgede isimleri geçen Sabih Kanadoğlu, Doğu Perinçek ve Avukat Mehmet Cengiz'in de tanık olarak dinlemesi istendi. Odatv'de bulunan 'Sabri Uzun' adlı belge nedeniyle eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un da tanık olarak dinlenmesi talep edildi. Avukat Ersöz, 'Ulusal Medya 2010' adlı belge nedeniyle Sözcü gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile İmtiyaz Sahibi Burak Akbay'ın dinlenmesini de istedi.

Odatv'de yapılan aramalarda ele geçirilen 'Hocadan Notlar' başlıklı belgede ismi geçen ve Abdullah Öcalan'ın avukatı olduğu belirtilen Mehdi Öztüzün ile eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan'ın tanık olarak dinlenmesi talep edildi. Yine aramalarda bulunan 'Soner Bey'den Gelen' adlı belgede "Av. Vural'ın gönderdikleri değerli, NTV ile irtibata devam. Pınar ve Dani Rodrik ile güçlü iletişim. Çetin Paşa'nın Odatv'ye emeği büyük, sınırsız destek. Çiçek Genkur Bana Sahip Çıkmıyor, Konuşacam Diyormuş, Doğan Abi Üzerinden İletildi, Kızı İle Görüş. Yalçın Hoca'nın Haberal ile irtibatı teknik sebeplerle aksıyor, çözüm? Avukat üzerinden görüş." ifadelerinin yer aldığı hatırlatıldı. Bu nedenle Pınar Doğan, Dani Rodrik, Çetin Doğan, Dursun Çiçek, Avukat İrem Çiçek, Mehmet Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı'nın da tanık olarak dinlenmesi istendi.



Kaynak: CİHAN