Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ), 5 Ocak 2011'de çeşitli üniversitelerden gelen öğrencilerin protesto gösterisi sırasında çıkan olaylarla ilgili açılan davanın görülmesine devam edildi. Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar ile avukatları katıldı.

Güvenlik gerekçesiyle mahkeme salonuna polis çağıran yargıç, daha sonra 34 sanığın ifadesini aldı.

Sanıklardan Egemen Özer, 5 Ocak'ta okula geldiğinde kampüste polislerin olduğunu gördüğünü, merakla kalabalığı izlerken gaz bombalarının atıldığını ifade ederek, ''Herhangi bir kamu malına zarar vermedim, kamu görevlilerine direnmedim. Suçsuzum'' dedi.

Sanık Akın Can da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğrenci olduğunu, olayların çıktığı tarihte final sınavı için okulunda bulunduğunu belirterek, mahkemeye o tarihte sınavda olduğunu gösteren belgeyi sundu.

Sanık İlhan Aslan ise polislerin izin almadan ODTÜ'nün kampüsüne girdiğini, bunun doğru olmadığını savunarak, ''Polis yasal şartlara uymadan işlem yapmıştır. Herhangi bir kamu malına zarar vermedim'' diye konuştu.

Diğer sanıklar da kendilerine isnat edilen suçlamaları reddetti. Bu arada mahkeme müzekkeresine cevap veren ODTÜ Rektörlüğü, ''Emniyetin, ODTÜ yerleşkesine davet edilmediğini'' bildirdi.

Mahkeme, eksik belgelerin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ'de 5 Ocak 2011'de, çeşitli üniversitelerden gelen öğrencilerin protesto gösterisi sırasında çıkan olaylarla ilgili, 117 kişi hakkında, ''Mala zarar verdikleri'' ve ''İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşünün dağıtılması sırasında kamu görevlisine direndikleri'' iddiasıyla 1 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açmıştı.


AA