Vatan'dan Hayati KILIÇ'ın haberine göre, O dönem okulun müdür yardımcısı olan Kamer Güç’ün ise kırtasiye işlettiği ve velileri buraya yönlendirdiği iddia edilmişti. Soruşturma sürerken Herlis Kutmangil İlköğretim Okulu’na müdür yardımcısı olarak atanan Kamer Güç’ün, 31 Ocak 2007’de ise öğretmen olarak Avrupa Konutları İlköğretim Okulu’na tayini çıktı. 2010 yılının Temmuz ayına kadar burada çalışan Kamer Güç, bu tarihten sonra Sultangazi İlköğretim Okulu’na müdür olarak atandı.

Rüşvet pazarlığı yaptı

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın iddianamesine göre Sinan Durmuş, Sultangazi İlköğretim Okulu’nun kamera ses ve uydu montaj ihalesini kazandı. Kamer Güç, Sinan Durmuş’u odasına çağırıp “Bana açıktan 1000 lira vermen gerekir” dedi. Durmuş’un “Bu işi çok ucuza aldım. Sana 1000 lira verirsem para kazanamam” diye cevap vermesi üzerine Güç istediği parayı 500 liraya indirdi. Bunun üzerine Sinan Durmuş cebindeki 100 lirayı Kamer Güç’e verdi. Güç sonraki günlerde kalan 400 lirayı isteyince Sinan Durmuş 1 Eylül’de Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

Suçüstü yakalandı

Savcı numaraları alınmış paraların Sinan Durmuş’a verilmesini ve okula gönderilmesini istedi. Sinan Durmuş, 1 Eylül günü üç sivil polisle birlikte okula gitti ve 400 lirayı Kamer Güç’e verdi. Bu sırada sivil polisler odaya girdi. Paralar Kamer Güç’ün masasının en üst çekmecesinde bulundu. Gözaltına alınan Kamer Güç, polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde Sinan Durmuş’un kendisine komplo kurduğunuiddia etti. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kamer Güç kuvvetli suç şüpheli bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.