Ağrı merkez İmam Hatip Lisesi'ne, molotoflu saldırı hazırlığı yaptığı iddiasıyla yargılanan öğrencilere toplam 81 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkları, 'silahlı terör örgütü üyesi' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından cezalandırdı. Mahkeme heyeti öğrencilerden Metin Ö.'i, Kemal K.'ı ve Seyithan E.'ı 18'er yıl hapis cezasına çarptırırken, Halit Ç.'ya 15 yıl, Serhat O.'a da 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme Faris K. ile Erkan E.'nin ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Sanıklardan bir kısmı salondan çıkarılırken, "Bıjı Apo, Serok Apo' sloganlarını attı.

İddianameye göre, Ağrı Merkez İmam Hatip Lisesi'ne de molotoflu saldırı hazırlığı yaptıkları tespit edilen üniversite öğrencilerinin üzerinde eldiven, kibrit, benzin ve hazırlanmış molotof şişeleri bulundu. İbrahim Çeçen Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 4'üncü sınıf öğrencisi Seyithan E., Tarih Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri Metin Ö. ve Kemal K., Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Serhat O., Meslek Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi Halit Ç., Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencilerinden Erkan E., ilk sorgunun ardından tutuklandı.