Edinilen bilgiye göre, 17 Kasım 2013 tarihinde merkez Yüreğir ilçesi, Çukurova Caddesi'nde bölücü terör örgütü PKK yandaşları yolu kapatıp araçları taşlamaya başladı. Bu sırada yoldan geçen Adana Büyükşehir Belediyesi otobüsünü de taşlayan PKK yandaşları, otobüs şoförünü de başından yaraladı. Sürücü Ali Köse bayılırken, otobüs de bir süre sonra duvar kenarındaki kamyonete çarparak durabildi. Bu arada olaylardan korkup kamyonetin arkasına saklanan 11 yaşındaki İbrahim Taşkıran duvar ile kamyonet arasında kalarak can verdi. Sürücü Ali Köse ise 10 gün sonra hastanede hayatını kaybetti.

Adana Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, kaza sonrası mobese görüntülerinin ortaya çıkmasına rağmen bir linç olmadığı halde basın kuruluşlarının bu olayı televizyon ve gazetelere linç diye taşıması sonucu araştırma yapıldığını açıkladı.

Kaza anında otobüste bulunan yolcular ile olaya müdahale eden 112 görevlilerinin ve diğer tanık ifadeleri ile kamera görüntülerinin incelenmesi neticesi "atılan taşların şoföre isabet etmesi ile meydana gelen bilinç kaybı neticesi kontrolü kaybettiği ve kamyonete çarparak kaza yaptığı, kaza sonrasında şoföre ve çocuğa yardım için çevresindeki insanların olay yerine geldiğinin" şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuştuğu belirtildi.

Yapılan açıklamada olayla ilgili yapılan tahkikatta basına yansıdığı gibi bir "linç" girişimine dair bir bulguya rastlanılmadığı, objektif, bir dayanağı olmaksızın sorumsuz bir anlayışla, araç sürücüsünün "linç edildiği"ne dair haberlerin yapılmasının toplumda infial uyandırabileceği hususunun gözardı edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Ayrıca yapılan tahkikat neticesi olaya karıştıkları tespit edilen 11 kişinin yakalanarak adli mercilere sevk edildiği, 2 kişinin ise tutuklandığı bildirildi.