Akar'ın avukatları Cihat Haykır ve Samet Can Olgaç, davaya müdahillik  dilekçesini davayı görecek Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesine verdi.

Avukatlar, dilekçede, Fetullah Gülen ve diğer sanıklar hakkında  "anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye  Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "cebir ve şiddet kullanarak  Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör  örgütü kurma ve yönetme", "askeri komutanlıkların gasbı", "kasten öldürme" ve  "hürriyeti tahdit" suçlarından cezalandırılmaları istemiyle kamu davası  açıldığını anımsattı.

Sanıklardan davacı ve şikayetçi olunduğu bildirilen ve atılı suçları  işledikleri sabit olan sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasına karar  verilmesi talep edilen dilekçede şöyle denildi:

"Yukarıda arz edilen nedenler ve resen araştırılacak sair sebeplerle  sanıkların işlemiş olduğu suçlardan doğrudan zarar gören Türk Silahlı Kuvvetleri  Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar adına, tüm sanıklardan şikayetçi  olduğumuzu, CMK'nın 237. ve diğer maddelerine göre kamu davasına katılma  talebimizin olduğunu arz ve talep ederim."

Darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili  221 sanık hakkında hazırlanan "çatı iddianamesi" Ankara 17. Ağır Ceza  Mahkemesince kabul edilmişti. Yargılama 22 Mayıs 2017'de başlayacak.