Şefik DİNÇ/AHT

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’ya, savcılık ve mahkemedeki sorgusunda darbe girişimi olduğu iddia edilen Balyoz planıyla ilgili faaliyetlerinin sorulduğu öğrenildi.

Eskişehir’de Nakşibendi tarikatının Menzil cemaati mensuplarının ikamet ettiği Bilvanis Çiftliği’ne yönelik fişlemelerle ilgili talimatı neden verdiği sorulan Balanlı’ya, Balyoz’un eylem planları arasında yer alan “Oraj Planı”nın da sorulduğu, Balyoz’dan tutuklu Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’dan Oraj Planı ile ilgili talimat alıp almadığı konusunda açıklama yapmasının istendiği öğrenildi.

FİŞLEMELER SORULDU
Eskişehir’de emekli İstihbarat Albay Hakan Büyük’ün evinde ele geçirilen ıslak imzasının bulunduğu belgeyi hangi maksatla hazırladığı sorulan Balanlı’ya, çiftliğe geldiği belirtilen bürokrat, politikacı ve futbolcuların neden fişlendiğinin sorulduğu da öğrenildi. Balanlı’ya, “Bilvanis Çiftliği’ne yönelik havadan taarruz planı yapılacağı belirtilen ve isminizin yer aldığı belgeyi siz mi hazırladınız? Bunu Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na hangi tür çalışma kapsamında gönderdiniz?” şeklinde sorular yöneltildi.

Balanlı’ya ayrıca şu soruların sorulduğu öğrenildi:

-Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan bilgisayarda balyoz seminer notlarının temizlenmesi emrini ne maksatla verdiniz?

-Eskişehir’deki Bilvanis çiftliğine yönelik izleme ve fişleme çalışmalarını ne maksatla ve hangi gerekçeyle yaptınız?

-Bilvanis çiftliğine yönelik fişleme ve izleme talimatları kararlarının yer aldığı il güvenlik toplantısını hangimaksatla yaptınız?

-Oraj Eylem Planı kapsamında kimden emir aldınız ve kimlere emir verdiniz?

Org. Balanlı tutuklandı