Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ü izleyerek ''görevi kötüye kullandıkları'' iddia edilen 1'i emniyet amiri, 2'si polis memuru 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, şikayetçi Osman Paksüt'ün avukatı Bülent Acar ile sanık polis memurları Nesip Söylemez ve Ahmet Teke'nin avukatı Hüseyin Mehan ve sanık emniyet amiri Gökhan Ayhan'ın avukatı Cem Koçak katıldı.

Yargıç Mahmut Kaya, tanıklardan Erkan Kuş adına çıkarılan zorla getirme müzekkeresinin, bu kişinin Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne tayini nedeniyle işlemsiz döndüğünü kaydetti.

Kaya, geçen celse yazılan müzekkere uyarınca, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının, sanıkların 13 Mart-13 Haziran 2008 tarihleri arasındaki GSM hatlarıyla yaptıkları görüşme tutanaklarını mahkemeye gönderdiğini açıkladı.

Paksüt'ün avukatı Acar ile sanıkların avukatları Mehan ve Koçak, kayıtları inceleyip beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Yargıç Kaya, beyanda bulunmak için avukatlara süre verilmesine ve tanık Erkan Kuş'un talimatla ifadesinin alınması için Şırnak Asliye Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın iddianamesinde, sanıkların ''görevi kötüye kullandıkları'' gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.



AA