Son dönemde eylemleriyle dikkat çeken Osmanlı Ocakları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunmak istedi. Savcılık, Osmanlı Ocakları yetkililerinin verdiği dilekçeyi önce ‘usule uygun olmadığı’ gerekçesiyle kabul etmedi. Ancak, daha sonra Osmanlı Ocakları yöneticileri, dilekçelerine Bahçeli’nin suça konu olduğu iddia edilen konuşma videosunu ekleyerek tekrar sundu. Savcılık da dilekçeye hazırlık numarası verdi.

Bahçeli, çeşitli olaylara karıştıkları iddia edilen Osmanlı Ocakları hakkında ağır eleştirilerde bulunmuştu. Dün savcılığa giden Osmanlı Ocağı yöneticileri, Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunmak istedi. Ancak Osmanlı Ocakları’nın hazırladığı metin, ‘suç duyurusu dilekçesi’ özelliği taşımadığı gerekçesiyle Basın Savcılığı tarafından kabul edilmedi.



'HAKARETLER BU LİNKTE'


Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, savcılığın geri çevirdiği dilekçede sadece, “İlgi: Kurumumuz Osmanlı Ocakları Derneği’ni basın yoluyla hedef gösteren hakaret eden, iftira eden Sn: DEVLET BAHÇELİ’den davacı ve şikâyetçiyiz Şu URL’den yayın yapılmış ilgili iftira ve hakaretler bu ling’de mevcuttur” ifadeleri yer aldı. Elyazısıyla yazılan metnin altında da “https://m.bir youtube.com//whatch?” adresi yazıldı.  Savcılık, dilekçenin daha düzgün bir şekilde hazırlanmasını istedi.

SUÇLAMA BİLE DEĞİLDİ


Dernek yetkilileri elyazısıyla yazılan metnin altına “https://m.bir youtube.com//whatch?” ibaresini ekleyerek tekrar savcılığa sundu. Suçlamaya konu olan konuşmanın eklenmesi üzerine savcılık, dilekçeye hazırlık numarası vererek kabul etmek zorunda kaldı. Savcılık kaynakları “İlk verilen dilekçede ciddi eksiklikler vardı. Suçlama bile değildi. Önce kabul edilmedi daha sonra aynı dilekçeye suçlamaya konu video eklenilerek, tekrar verildi. Biz de hazırlık numarası verdik” dedi. (Hürriyet)