Mersin’in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015 tarihinde kaybolan ve 2 gün sonra vahşice öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlıları ikinci kez hakim karşısına çıkıyor. 9 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 09.00’da Tarsus Adliyesi’nde görülecek ikinci duruşmaya; ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanın 26 yaşındaki minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25), bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile katılacak.

Zanlılar mahkemeye getirilmeyecek
Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, zanlılardan Suphi Altındöken, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, babası Necmettin Altındöken’le arkadaşı Fatih Gökçe ise ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme’ suçlarından yargılanacağını aktardı.

Zanlıların ikinci duruşmaya SEGBİS sistemi ile katılmasının beklendiğini de anımsatan Alpay Antmen, bu kararı doğru bulmadıklarını belirterek, “Toplum vicdanında bu davanın özel bir yeri ve önemi bulunmakta olup, zanlıların mahkemeye getirilmeleri gerektiği kanaatindeyiz.” dedi.

3 sanık için de ağırlaştırılmış müebbet isteniyor
Yarınki duruşmada savcılık tarafından esas hakkında mütalaanın verilmesini beklediklerini de söyleyen Antmen, “Biz de avukatlar olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Davanın bundan sonraki sürecinde adil yargılama ve savunma hakkına riayet edilerek, adaletin en iyi şekilde tecelli edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

İlk duruşmada alınan ifadeler ve toplanan deliler neticesinde cinayetin hunharca ve bilinçli bir şekilde işlendiğinin gözler önüne serildiğini belirten Antmen, bu duruşmada alınan ifadeler ve delilerin yeniden gözden geçirilmesi ile iddianamenin son şeklini alabileceğini vurguladı. Antmen, “Aslan ailesinin avukatları olarak yeniden her 3 sanığın da müşterek fail olduğunu, öldürme fiilini birlikte ortak hareket ederek gerçekleştirdiklerini ve bu nedenle her 3 sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılacaklarını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.