İSTANBUL - Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 68'i tutuklu 273 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 209'uncu duruşması başladı. 

Dava kapsamında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür ve AK Parti Gaziantep Milletvekili gazeteci Şamil Tayyar'ın tanık sıfatıyla ifadelerine başvurulmasına karar verildi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen bugünkü duruşmaya, CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık katıldı. 

Duruşmada, tanık olarak ifadesine başvurulan organize suç örgütü elebaşı Hadi Özcan, tanık sıfatıyla dinlenilmesiyle devam ediliyor. 

Bu arada, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tanık olarak ifadesine başvurulması beklenen Alaattin Çakıcı'nın çok sayıda yakını izleyiciler arasında bulunuyor.