(İHA) - Yazlık evinde boğazı kesilerek öldürülen Katolik Kiliseleri Episkoposu Luiggi Padavaze'nin katil zanlısı 24 yaşındaki Murat Altun ile ilgili iddianamenin hazırlanması öncesinde beklenen akıl sağlığıyla ilgili doktor raporu mahkemeye ulaştı.

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne muayene için gönderilen katil zanlısı Altun'un akıl sağlığının yerinde olmadığına karar verildi. Karar üzerine zanlının ailesi Avukatı Mehmet Cihan Önal ile birlikte İskenderun adliyesine gelerek nöbetçi mahkemeye tahliye edilerek hastaneye yatırılması yönünde tutukluluk haline itirazda bulundu.

Avukat Önal, "Hastanede geçirdiği 9 aylık sürecin ardından Murat Altun ile ilgili hazırlanan rapor İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı. Rapora göre, Murat Altun'un akıl sağlığı yerinde değil. Bu da, cezai ehliyeti olmadığını gösteriyor.

İlgili nöbetçi mahkemeye müracaat ederek tahliye ve en yakın hastaneye sevk talebinde bulunduk. Dilekçemizin cevabını bekliyoruz. Fakat Cumhuriyet Başsavcılığı, karara itiraz ederek İstanbul Adli tıp 4. İhtisas Dairesi tarafından tekrar görüşülmesi itirazında bulundu. Doktorların kararının arkasındayız. İstanbul Adli Tıp 4. İhtisas Dairesi'nde de aynı doğrultuda karar çıkmasını bekliyoruz. Ondan sonra müvekkilimizin zaten cezai ehliyeti olmadığından tahliyesini bekliyoruz. İstanbul'dan gelecek rapor sonrasında çıkacak olan rapora istinaden iddianame hazırlanıp dava açılacak. Biz olay sonrası da Murat'ın akli dengesinin yerinde olmadığını söylemiştik. Ama herkes Murat'ı ve ailesini günah keçisi ilan etmişti.

İstanbul Adli Tıptan aynı sonucun çıkmasını bekliyoruz bu karar sonrasında Murat hastanede tedavi görecek ve iyileştikten sonra serbest kalacaktır. Cinayeti neden işlediği Episkopos ile arasında cinsel bir yakınlaşma olup olmadığı konuları ile ilgili dosyada gizlilik kararı var ve bu konuda konuşmamız doğru olmaz" dedi.