İstanbul Kadıköy’de bakımını üstlendiği emekli doktor Türker Varol’un hesaplarındaki 13 milyon lirayı boşalttığı gerekçesiyle, 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan hizmetçi Sultan Yıldız, dün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Kadıköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki Türker Varol katılmazken, Sultan Yıldız ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Harcamalar CD’de

İfadesinde, “Paraları ben yemedim, yendi bitti” diyen Yıldız, Türker Varol ile duygusal ilişki yaşadıklarını ve paraların nereye harcandığını gösteren fotoğrafları ve CD’leri mahkemeye delil olarak verdi.  Mahkeme hakimi, Sultan Yıldız ile Türker Varol’un aralarında duygusal ilişki olduğunun belirtildiği 10 adet fotoğraf ve Türker Varol’un paraların nasıl yenilip harcandığını anlattığı CD’nin celse arasında dosyaya konulduğunu belirtti.

Duruşma salonunda izlenen 50 dakikalık CD’nin 7. ve 10. dakikasında, Türker Varol’un, şimdiki eşinden bahsederek ona para ve ev verdiğini ve ayrıca Sultan Yıldız’a da yardımcı olduğunun anlatıldığı belirtildi. Varol’un avukatı İsmet Koç ise “Mahkemeye sunulan fotoğraf ve CD kayıtlarının davamız ile bir alakası yok. Türker Varol ile Sultan Yıldız arasındaki ilişki zaten bellidir. Yıldız, Varol’un yanında hizmetçi olarak çalıştığını söylüyor. 10 milyon paranın bir hizmetçiye emanet edilmesi ve ‘Al bunu istediğin gibi kullan’ denilmesi mümkün değildir” dedi.

Mahkeme, delil olarak sunulan CD’nin ve banka hesap dökümlerinin bilirkişi tarafından incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. İşe başladığında başörtülü olan Yıldız, daha sonra Porcshe almış, yaşadığı lüks hayatla gündeme gelmişti.

Aziz ÖZEN / VATAN