Antalya'daki barda, 3 yıl önce meydana gelen ve 33 yaşındaki İsa Yılmaz'ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili davanın karar duruşmasında 5 sanığın da suçlamaları kabul etmemesi üzerine bir anda ayağa kalkan Yılmaz'ın kızı 10 yaşındaki Nisa Ülkü Yılmaz, mahkeme başkanına, “Peki hakim amca babamı kim öldürdü?” diye sordu.

Konyaaltı Plajı'nda bulunan bir barda 9 Temmuz 2007 tarihinde meydana gelen silahlı çatışmada İsa Yılmaz öldürülmüş, işyeri sahibi Celalettin Hancı da yaralanmıştı. Olayın ardından cinayet zanlıları Erkan Doğancık ve Ali Kaya tutuklanırken, Muhteşem Ezanoğlu, Fevzi Kaya ve Mustafa Fevzi Kabadayı adlı sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, sanıkların tamamı katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı davanın duruşmasına, öldürülen İsa Yılmaz'ın eşi Yasemin ve kızı Nisa Ülkü Yılmaz da katıldı. Duruşmada son savunmalarını yapan 5 sanıktan hiçbiri, suçlamaları kabul etmedi. Bu sırada dayanamayıp bir anda ayağa kalkan Nisa Ülkü Yılmaz, mahkeme başkanı hakim Süleyman Teke'ye dönerek, “Peki hakim amca benim babamı kim öldürdü?” diye sordu. Şaşkına dönen hakim Teke, kıza cevap vermedi ve sadece “Duruşmaya 5 dakika ara veriyoruz” dedi.

Aranın ardından sanıklar hakkındaki cezalar açıklandı. İsa Yılmaz'ı 5 kurşunla vurup öldürmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve çok kişiyi tehdit etmek suçundan yargılanan Ali Kaya, toplam 24 yıl hapis cezası ve 450 lira para cezasına çarptırıldı. Aynı suçtan yargılanan Erkan Doğancık cinayet suçundan beraat ederken, bar işletmecisi Celalettin Hancı'yı yaralamak, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve çok kişi tehdit etmek suçlamalarından toplam 9 yıl hapis cezası ve 450 lira para cezasına çarptırıldı. Aynı davada tutuksuz yargılanan Muhteşem Ezanoğlu ve Fevzi Kaya ‘suç delillerini gizlemek’ suçlarından 1'er yıl hapis cezasına çarptırılırken, Mustafa Fevzi Kabadayı ise 6136 sayılı kanuna muhalefet ve çok kişiyi tehdit suçlamalarından toplam 6 yıl hapis cezası ve 450 lira para cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Ali Kaya cezayı duyduğu anda bağırarak, “Ben suçsuzum. Ben adam öldürmedim, o adamı bu öldürdü” diyerek, Erkan Doğancık'ı suçladı.

Duruşma bitiminde Ali Kaya'nın yakınları ile Erkan Doğancık'ın yakınları ve sanıklardan Muhteşem Ezanoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı. Polisin müdahalesiyle olaylar büyümeden önlendi.

Teslime TOSUN- Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)