Trabzon’da sevgilisi Sinan G.’nin penisini kesen İlknur T.’nin 2.5 yıldır görülen davasında sona geliniyor. Karar için beklenilen “kesilen penisin işlevini yitirip yitirmediği” yönündeki rapor, mahkemeye ulaştı.

Ali ZENGİN / TRABZON (AHT)

İlknur T., Trabzon’un Değirmendere semtindeki bir otelde, 3 Ağustos 2008’de birlikte olduğu Sinan G.’nin uyurken cinsel organını kesti ve bitişikteki bir otelin çatısına attı. Sinan G. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılırken, polis fener yardımıyla cinsel organını bularak hastaneye götürdü. Sinan G.’nin cinsel organı, ameliyatla dikildi. Olayla ilgili olarak Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Ancak mahkeme, zanlıya ceza verebilmek için Sinan G.’nin penisinin işlevini yitirip yitirmediğinin tespitini istedi.

DAVA 2.5 YILDIR SÜRÜYOR
Olayın üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen Sinan G., mahkemenin kendisinden istediği raporu çeşitli bahaneler ileri sürerek getirmedi. Mahkeme heyeti, Sinan G.’nin polis gözetiminde hastaneye gönderilerek muayene edilmesini ve yapılan muayene sonucunda çıkacak raporun bir sonraki duruşmaya ulaştırılması için KTÜ Farabi Hastanesi’ne yazı yazılmasına karar verdi.

Karar üzerine polis tarafından muayene ettirilen Sinan G. ile ilgili rapor, Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne ulaştırıldı. Raporda, Sinan G.’nin penisinin işlevini gördüğü belirtildi. Mahkeme heyetinin, bugünkü duruşmada raporla ilgili değerlendirmede bulunacağı kaydedildi.

CEZA MİKTARINDA BELİRLEYİCİ OLACAK
Sinan G.’nin penisinde herhangi bir işlev kaybı olmadığına hükmedilirse, tutuksuz yargılanan İlknur T.’ye “kasten yaralama” suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası verilebileceği ifade edildi.