Antalya'da geçen ağustos ayında polise başvuran işadamı Mehmet U., kendisiyle temasa geçen bir grubun, PKK'nın askeri yapılanması HPG adına bağış adı altında 170 bin dolar istediğini bildirdi. Bunun üzerine işadamını arayan telefon numaraları teknik takibe alındı ve oturdukları yerler tespit edilen şüpheliler, çeşitli adreslere düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İşadamından haraç istediği iddia edilen Abdülhalık B., Hayrettin K., Şehmus B. ve Abdulhalik K. tutuklandı.

4 sanık hakkında 'yağma, silahlı terör örgütüne üye olma, varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak yağma' iddialarıyla Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sürecinde kendisinin bu olaylarla bir ilgisi olmadığını iddia eden Hayrettin K., adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

İşadamından PKK ve HPG'ye bağış adı altında 170 bin dolar haraç isteyen 1'i tutuksuz 4 sanık, karar duruşmasında kendilerinin terör örgütüyle uzaktan yakından ilgileri olmadığını iddia etti. Avukatları ise sanıkların terör örgütünün adını kullanarak para talep ettiğini, ancak suçun teşebbüs aşamasında kaldığını söyledi. Bu eylemin yağma değil, dolandırıcılık girişimi olarak nitelendirilebileceğini kaydeden sanık avukatları, "Telefon dolandırıcıları telefon açıp 'hesabınız örgütün eline geçti' diyerek şahıslardan belli bir hesaba para yatırmalarını istediği gibi burada da PKK'nın adı kullanılarak benzer bir dolandırıcılık girişimi tezgahlanmıştır. Ancak suç teşebbüs aşamasında kalıp duvara toslamışlardır. Bu nedenle olayın terör örgütü üyeliği ve yağma olarak değil, dolandırıcılık girişimi olarak ele alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Abdülhalik B., Şehmus K. ve Abdühhalık K.'yı 'yağmaya teşebbüs' suçundan 3'er yıl 9'ar ay, 'silahlı terör örgütü' üyeliğinden ise 6'şar yıl 3'er ay hapse mahkum etti. Tutuksuz yargılanan Hayrettin K. ise 'yağmaya teşebbüs' suçundan 3 yıl 9 ay, 'terör örgütü üyeliği'nden ise 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.