Poliste susma hakkını kullanan bombacı İ.E., Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldığı sırada kameralara gülmesi dikkat çekti. Yardım yataklık suçlamasıyla 2'si kadın 5 kişiyi daha gözaltına alan polis, 17.5 kilogram RDX patlatıcı ile 10 el bombasının ise kente, kargoyla gönderildiğini belirledi.

Geçen 1 Kasım'da yapılan genel seçimlerinde, İzmir'deki parti mitinglerinde bombalı eylem yapmak isteyen ancak bunu başaramayınca kentten ayrılan 10 Kasım törenleri öncesinde ikinci kez gelen İ.E., İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Polisin kendisini fark ettiğinden habersiz olan PKK'lı bombacı İ.E., iki arkadaşıyla, Gaziemir EVKA 7 bölgesindeki ormanlık alanda patlayıcıyı topraktan çıkardığı sırada yanındaki arkadaşları B.İ. ve M.A. ile gözaltına alındı.

Teröristlerle birlikte de, C4 plastik patlayıcının gübreyle güçlendirilmesinden elde edilen 17.5 kilo RDX tipi patlayıcı, 10 el bombası, fünyeler ve patlatmada kullanılacak cep telefonu ele geçirildi. Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan Kadifekale semtinde esnaf M.A. adlı şüphelinin üzerinde ise sahte 'Polis Haber Gazetesi' diye düzenlenen tanıtım kartı çıktı.

KUZEY IRAK VE KOBANİ'DE BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ
Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak ve Kobani'deki kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen 36 yaşındaki İ.E.'nin, hem 1 Kasım genel seçimleri öncesi hem de 10 Kasım törenleri öncesinde, bombalı eylem için, kentteki birçok noktada, keşif yaptığı öğrenildi. İ.E.'nin 10 Kasım törenlerinde bombalı saldırı için harekete geçtiği ileri sürüldü.

ADLİYEYE GÜLE GÜLE GİTTİ

Bombacı teröristin ve iki suç ortağının yakalanmasından sonra, kullandıkları adreslerde ve kendilerine yardım edenlere yönelik çalışma yapıldı. Bu aramalarda da, B.D. ile E.D. de gözaltına alındı. İ.E.'nin, ifade vermediği ancak diğer zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda, önemli ayrıntılar da ortaya çıktı. 17.5 kilo RDX tipi patlayıcının, 4 ay önce kargo paketi olarak kente gönderildiği tespit edildi.

Kargo firmasından koli içerisinde teslim alınan patlayıcının daha sonra örgüt elemanlarınca, önceden belirlenmiş olan ormanlık alana götürülüp gömüldüğü saptandı. Polisteki sorguları tamamlanana 5 kişi, adliyeye gönderildi. Emniyet binasından çıkartıldıkları sırada İ.E.'nin rahat hareketleri ve gazetecilere doğru bakıp gülmesi dikkat çekti. Bu arada elde edilen bu yeni bilgiler ışığında operasyon genişletildi. Dün akşam saatlerinde yapılan yeni operasyonda ikisi kadın toplam 5 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu zanlıların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin devam ettiği açıklandı.


DHA