Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında açılışta sahne alan sanatçı Serhat Aydoğan'ın da bulunduğu 5 kişi hakkında ise 16 yıla kadar hapis talep ediliyor. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke İstanbul Beşiktaş'taki özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderildi. Zanlılar önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

Bursa'da 27 Eylül 2009'da BDP Yıldırım İlçe Başkanlığı'nın açılışına katılan Halil Aksoy'un konuşmasını inceleyen Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında açılışta terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine övücü slogan attıkları ve övücü mahiyette konuşma yaptıkları belirlenen Halil Aksoy, Kürtçe türkü söyleyen sanatçı Serhat Aydoğan, Güneş Yavuz, Elif Leyla Yağızer, Ramazan Güner ve Fırat Gören Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 19 Nisan'da gözaltına alındı. 'Silahlı terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olmak ve örgütün propagandasını yapmak' suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan Serhat Aydoğan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Aksoy, Yavuz, Yağızer, Güner ve Gören tutuklanarak Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, operasyonla ilgili fezlekeyi hazırladı. Fezlekede, BDP Ağrı İl Başkanı Aksoy'un konuşmasında, "3 milyon insan, atmış olduğu imzalarda dedi ki, benim siyasi iradem Sayın Abdullah Öcalan'dır. Fakat bundan sonra Sayın Öcalan'ın saçları kesilmeye başlandı. Yeri daraltılmaya başlandı, hakaret edilmeye başlandı. Diyorlar ki 'bunlar PKK üyeleridir'. Bakın, eğer bunlar PKK üyesi ise ben de PKK üyesiyim. PKK'dan kopmayız. Kopmak yanlış olur. Bizim önderlerimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Bizim şehitlerimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var." dediğinin belirlendiği vurgulandı.

BDP Yıldırım İlçe Başkanlığı'nın açılışında sahne alan ses sanatçısı Serhat Aydoğan'ın da Kürtçe söylediği türkülerde, "Eridim, eridim senin için, ey başkan / İsmini söylediğim, varlığın bizim için düğün / Olmaz, olmaz başkansız olmaz / Kurbanım sana savaşçı gerilla / Gerilla, gerilla Apocu gerilla / DTP partimiz, Apo başkanımız, gerillamız, yolumuz." ifadelerini kullandığının belirlendiği açıklandı. Aydoğan'ın da 'Silahlı terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olmak' suçundan 8 yıl, 'Örgütün propagandasını yapmak' suçundan da 8 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapsi istendi.

Fezlekede aynı açılışta örgüt lehine slogan attıkları belirlenen Güneş Yavuz, Elif Leyla Yağızer, Ramazan Güner ve Fırat Gören'in de 'Silahlı terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi olmak' suçundan 8 yıl, 'Örgütün propagandasını yapmak' suçundan da 8 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapsi talep ediliyor. Fezlekede, dört kişinin açılışta 'Bijiserok Apo (Yaşasın Apo)' şeklinde slogan attıkları da vurgulanıyor. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke İstanbul Beşiktaş'taki özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderildi. Zanlılar önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

(CİHAN)