Poyrazköy davasında Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 84 sanıklı davada verdiği beraat kararının ardından adli tıp ve bilirkişi raporları içeriklerine göre soruşturma aşamasında hukuka aykırı delil toplayan arama ve el koyma kararları veren, sahte delil üreten kişi veya kişilerin belirlenerek haklarında yasal işlem yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bu duyuruyu değerlendirip soruşturmaya dönüştürdü.

"SORUŞTURMALAR BİRLEŞTİRİLSİN" TALEBİ

Anadolu Kaçakçılık, Mali ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen "Resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın şüphelileri ise henüz belli değil. Davanın beraat eden sanıklarından Emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz ise bu soruşturma dosyasının Poyrazköy Davası'nda kumpas iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma ile birleştirilmesini talep etti. Avukat Ersöz birleştirme talepli dilekçesinde, Poyrazköy Davası dosyasının soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev alan kamu personeli hakkında şikayetçi olduklarını belirterek, sahte dijital dokümanlara dayalı yargılama sürecinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetki sınırları içinde kaldığını kaydetti.

SANIKLAR BERAAT ETTİ

Poyrazköy davasında geçtiğimiz Ekim ayında Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 83 sanık beraat edip bir sanığın dosyası düşmüştü. Beraat kararlarına Başsavcılıkça itiraz edilmedi ve sanıkların beraat kararları geçtiğimiz ay kesinleşti.


Arzu KAYA-DHA