Duruşmada sanık avukatlarından Murat Bayram, tanığa soru sorduğu sırada tartışma yaşandı.

Bu sırada tutuklu sanık Levent Bektaş’ın avukatı Celal Ülgen, söz alarak tanık Fevzi Fidan’a, "silahının üzerinde olup olmadığını" sordu.

Fidan’ın "evet" cevabı üzerine avukat Ülgen, “Bunun kayda geçmesini istiyorum. Tanık avukatlara yönelik konuşurken sesini yükseltiyor. Belindeki silahtan cesaret aldığını düşünüyorum. Mahkeme heyetine ve savcıya yönelik sesini yükseltmiyor“ dedi.

Tanık Fidan: “Unutmuşum"

Bunun üzerine mahkeme başkanı da tanığa, silahla duruşma salonunu girmemesi gerektiğini bilip bilmediğini sordu. Tanık Fidan ise, "Biliyorum ama unutmuşum" diye yanıt verdi.

Bu tartışmaların ardından tanık Fidan, 30 dakika daha duruşmada silahla ifade vermeye devam etti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 7’si tutuklu 69 sanık yargılanıyor. Davanın bugünkü oturumunda arama ve kazılarda görev yapan polislerin tanık olarak dinlenmesine devam ediliyor.

Dünkü duruşmadan detaylar...

Dünkü duruşmada tanık olarak dinlenen İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli polis amiri Mustafa Tezcan Alaç, sanık avukatlarının soruları üzerine, Poyrazköy'de 21 Nisan 2009'da yapılan ilk aramada elle yazılan tutanağı kendisinin yazmadığını söyledi. Bir tutanağı imzalamadan önce genelde okuduğunu ifade eden Alaç, bilmediği bir konuda imza atmadığını kaydetti.

Sanıklardan Koramiral Kadir Sağdıç'ın avukatı Murat Ergün'ün, "Tutanakta yazıldığına göre arama yapılacak yerin 138 nolu parsel olduğu biliniyordu. İhbarın emniyete ulaştığı 17 Nisan günü hemen arama çalışmaları başladı. Parsel numarası nasıl tespit edildi?" diye sorduğu Alaç, "Bunu bilmiyorum. Benim bilgili olduğum kısım, araştırmalardan sonraki safhalarda gidip orada araştırmayı yapmaktır" dedi.

Başka bir soru üzerine Alaç, kazı çalışmaları sırasında İstanbul Teknik Üniversitesinden uzmanları kimin çağırdığını bilmediğini aktardı. Alaç, "Neden bazı yerlerde İTÜ uzmanları olmadan polis kendi cihazlarıyla arama yaptı?" sorusuna karşılık da İTÜ uzmanlarının aramaya katkısı olması bakımından çağrıldığını ve onlarla birlikte arama yapılmaması konusunu bilmediğini ifade etti.

Tanık Alaç, "Arama yapılacak yer askeri bölge olduğu için bu konuda soruşturma savcılığından izin alındı mı?" sorusu üzerine, savcı ve jandarmaya bilgi verilerek kazının gerçekleştiğini, bu konuda müdürlerinin de savcıyla irtibatlı olduğunu ve arama çalışmalarının savcının direktifleriyle yürütüldüğünü anlattı.

Bu cevap üzerine, soruyu soran avukat Murat Bayram, CMK'nın ilgili maddesi gereğince, askeri bölgelerde yapılan aramaların başında soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının bulunması gerektiğini belirterek, "Arama ve kazı çalışmaları, soruşturma savcısı ekiplerin başında olmadan yapıldığı için arama tutanağı yok hükmündedir" dedi.(Cnn Türk)