Ayşegül USTA / DHA


Levent Bektaş’ın avuktaları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından İstanbul nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Kartal nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede Cumhuriyet Savcıları Murat Yönder ve Ercan Şafak’ın delillerin hukuka uygunluğunu denetlemediği , hukuka aykırı olarak ele geçen delillere dayanarak iddianame hazırladıkları ve bu nedenle Levent Bektaş’ın kişilik haklarının ihlal edildiği öne sürüldü.
Yasa gereği savcıların, emrinde çalışanların yasaya uygun davranıp davranmadığını kontrol etmesi gerektiği belirtilen dilekçede, Ercan Şafak ve Murat Yönder’in denetleme görevlerini kasten yapmadıkları, yasaya aykırılıkları ve Levent Bektaş’ın aleyhine mahkemeyi de yanıltacak sahte delil üretilmesini kasten görmezden geldikleri iddia edildi.
Emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın hukuka aykırı deliller dayanak gösterilerek yaklaşık 16 aydır tutuklu bulunduğu ve soruşturma aşamasında hakkında yakalama tedbirine başvurulabilmesi için gerekli hukuki şartların gerçekleşmediği ifade edilen dilekçede, savcılığın farazi bir kaçma şüphesine dayanarak, usul hükümlerine aykırı uygulama yaptığı öne sürüldü.

Dilekçenin devamında ise şunlara yer verildi:
”Poyrazköy’de bulunan mühimmata ilişkin iddialar ilk defa 21 Nisan 2009’da basında yer almıştır. Aynı gün tüm bu iddialar ulusal basında haber yapılmasına ve sansasyonel derecede gündem oluşturmasına karşın müvekkilimiz ne kaçmış ne de buna teşebbüs etmiştir. Kısacası müvekkilimiz yakalama tedbirine başvurulmasını gerektirecek bir fiil içinde bulunmamıştır. Tüm bu hukuki ve fiili durum davalı Cumhuriyet Savcılarının hukuka aykırı olarak müvekkilimiz hakkında yakalama tedbirine başvurduklarını ve özgürlüğünü kısıtladıklarını göstermektedir."