Gözaltına alınan 16'sı kadın 29 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 27 Ocak 2011 tarihinde kendilerini "Öğrenci Kolektifi" olarak adlandıran "şüphelilerin", Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'da öğrenci ve gençlik temsilcileri ile yapacağı toplantıya katılmak üzere giden arkadaşlarının kente sokulmayarak geri çevrilmelerini Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde protesto etmek amacıyla Barbaros Bulvarı Yıldız Teknik Üniversitesi karşısında toplandıkları anlatıldı.

Görevli emniyet mensuplarının şüphelileri yaptıkları eylemin kanunsuz olduğu hakkında uyardıkları, ayrıca trafiği engellememek kaydıyla kaldırımdan yürümelerine müsaade ettikleri belirtilen iddianamede, "şüphelilerin" trafik akışını engelleyici şekilde caddede yürümek istemeleri üzerine güvenlik görevlilerinin yolun bir şeridini boş bırakmaları kaydıyla yürümelerine müsaade ettikleri vurgulandı.

İddianamede, buna rağmen "şüphelilerin" caddeyi tamamen trafiğe kapatarak yanlarında taşıdıkları döviz ve pankartlarla yürümek istemeleri üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından zor kullanılarak dağıtıldıkları kaydedildi.

"Şüphelilerin" bu şekilde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin 6 ay ile 3'er yıl arasında hapis cezalarına çarptırılması istendi.

29 öğrenci, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Erdoğan'ı protesto etmişlerdi

Üniversite öğrencileri, Başbakan Erdoğan'ın gençlik temsilcileri ile yapacağı toplantı için Erzurum'a giden arkadaşlarının şehre sokulmamalarını 27 Ocak'ta protesto etmişti.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık çalışma ofisine yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etmiş, 29 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, o öğrenciler hakkında 3'er yıl hapis istemiyle dava açtı.

İddianamede öğrencilerin "kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak" suçunu işlediklerini ileri sürüldü.




Cnn Türk