ANKARA- Ankara Sincan cezaevinde tutuklu bulunan Akman bir süre önce Ankara 4. İdare Mahkemesi'ne başvurdu ve PTT’nin taahhütlü posta ücretlerini, bir liradan, 2 lira 75 kuruşa yükseltmesi kararına karşı dava açtı. Mahkeme de zammı iptal etti. Kararda, devlet hizmeti ücretinin belirlenmesinde "sosyal hukuk devleti" ilkesinin göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı. PTT ise kararı temyiz ederek Danıştay’a başvurdu. PTT ile canlı bomba arasındaki davada son kararı Danıştay verecek.

Didem Akman hakkında eski bakan Türk’e bombalı saldırı girişimi nedeniyle ‘’Cebir ve şiddet kullanarak Anayasa'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, tasarlayarak adam öldürme eylemine kalkışma, DHKP-C terör örgütüne üye olma, patlayıcı madde bulundurma ve genel güvenliği kasten tehlikeye sokma'' , suçlarından dava açılmıştı.

Müebbet hapis istemiyle yargılanan Akman, 29 Nisan 2009 günü eski bakan Hikmet Sami Türk’e, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde bombalı eylem düzenlemek istemiş, üzerindeki fünyelerden biri patlamış ve yaralı olarak yakalanmıştı. (GAZETEPORT)