Avukatı Ali Rıza Dizdar, 'majör depresyon' teşhisi konulan müvekkilinin ruhsal sağlığından endişe ettiklerini anlattı. Savcılık, sağlık durumunun tespiti için daha önce Ersöz'ün Adli Tıp Kurumu'na sevkini istemiş ancak Ersöz bunu kabul etmemişti. Sağlık sorunları nedeniyle hastaneden çıkamayan Ersöz'ün Bakırköy'e gitmeyi kabul etmesi kafaları karıştırdı.

Tutuklandığı 16 Ocak 2009'dan bu yana sadece 6 gün cezaevinde kalan Levent Ersöz'ün sevk edildiği hastaneler zincirine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi de eklendi. Cezaevine konulduğu günün akşamı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ardından Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Silivri Devlet Hastanesi ve nihayet GATA'ya sevk edildi. Yaklaşık 6 ay GATA'da yattı. Daha sonra da bu hastaneler arasında mekik dokudu. Son olarak geçtiğimiz yıl ağustos ayında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde tedavisinin devam ettiği açıklandı.

Levent Ersöz için önceki gün Çapa Tıp Fakültesi Psikiyatri Sağlık Kurulu tarafından 'majör depresyon' teşhisi konulduğu öne sürüldü. Ersöz, durumunun ciddi olduğu iddiasıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Avukatı Ali Rıza Dizdar müvekkilinin 'intihar sendromu' ve 'ruhsal çöküntü' yaşadığını savundu: "Şu anda ruhsal rahatsızlığı fiziksel rahatsızlığının önüne geçti. Durumu ciddi." İSTANBUL ZAMAN