Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Vergi Dairesi'nde Vergi Denetmeni olarak görev yapan N., mükellef M.'nin biriken faiz borcunu silme vaadiyle kendisine ceza gönderilmeyeceğini beyan ederek 10 Bin TL rüşvet istedi. İstenilen paranın bir bölümünü hazırlayamayan iş adamı M., seri numaraları alınmış 2 Bin TL'yi valilik önünde bir poşet içerisinde N.'ya teslim ederken polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan N., bir süre tutuklu kaldıktan sonra yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan N. hakkında üç yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Vergi Denetmeni N., karar duruşmasında, "Düğün borçlarımı ödeyemediğim için tanıdığım mükelleften rüşvet değil borç para istedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan N.'yi denetim görevini ihmal ederek rüşvet almak suçundan TCK'nin 251-1 maddesi kapsamında 2 yıl 1 ay hapis ile cezalandırarak, 1 yıl 15 gün memuriyet ve yetkilerinin kullanmasını yasakladı.
 
Dosya, Yargıtay'a gönderildi.



İHA